Με 158 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2024 – Δηλώσεις Μητσοτάκη

Κατα πλειοψηφία και με μέτρο «έκπληξη» που αυξάνει κατά 20% τις αποζημιώσεις εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024.

Επι της αρχής και επι των δαπανών όλων των υπουργείων εκτός του Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψήφισαν οι 158 της Νέας Δημοκρατίας ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε. 

Ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε 249 “υπέρ”και 51 κατά ενώ για τα έξοδα της προεδρίας υπέρ ψήφισαν 239.

Αίσθηση προκάλεσε το άθροισμα των θετικών ψήφων για τις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομίας καθώς έλαβε 159 “ναι” μια ψήφο παραπάνω από όσες διαθέτει η πλειοψηφία της ΝΔ.

Κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων πως είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που προβλέπει αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία ενώ διεξάγεται σε συνθήκες επενδυτικής βαθμίδας.  Δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει τους πολίτες και ιδίως τους πιο ευάλωτους σε κάθε κρίση και ιδίως στις πιέσεις που δέχονται από την ακρίβεια ενώ τόνισε πως “ισχύει στο ακέραιο” η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας. 

“Η ουσιαστική στήριξη των πολιτών έρχεται με μόνιμες αυξήσεις και μόνιμες μειώσεις φόρων” επανέλαβε. Παράλληλα, εξήγγειλε νέο μέτρο για την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων με αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των εφημεριών. 

“Αυτό το κείμενο που έχουμε μπροστά μας προβάλει μια άλλη Ελλάδα που διαθέτει την δύναμη να ξεπερνά κρίσεις που δημιουργούν άλλοι. Σε μια τέτοια χώρα μας αξίζει πιο επεξεργασμένος δημόσιος διάλογος γύρω από τις πολιτικές που πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερο όταν μπαίνουμε στο έτος που συμπληρώνονται 50 έτη από την μεταπολίτευση και την ίδρυση της παράταξης μας. Είναι ένα έτος που μας υποχρεώνει να κάνουμε καλύτερο το πολίτευμα μας. 

Μια τέτοια συνθήκη ισχύει και τώρα. Οι πολίτες νιώθουν τα προβλήματα αλλά αντλούν πίστη από τις αποδόσεις της οικονομίας.  Ας ακούσουμε την κοινωνία και ας συμβαδίσουμε μαζί της” είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του. 

(protothema – intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί