• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μαζί μέχρι τέλους;»: Ο Καμμένος επιβεβαιώνει Τσίπρα – Δεν ρίχνει την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζει τις «Πρέσπες»

«Μαζί μέχρι τέλους;»: Ο Καμμένος επιβεβαιώνει Τσίπρα – Δεν ρίχνει την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζει τις «Πρέσπες»

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την στάση Καμμένου.

Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συνταγματική αναθεώρηση απασχόλησαν της εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα.

Συμφωνά με πηγές από τους ΑΝΕΛ, οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.

Όσο αφορά το μείζον θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε επιβεβαίωση των χθεσινών δηλώσεων του Α.Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να αποσύρει τους Υπουργούς του από την κυβέρνηση.

«Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε», φέρεται να είναι η γραμμή που ακολούθησε στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο ΥΠΑΜ.

Άγνωστο παραμένει αν το «συνεχίζουμε» αφορά μία κοινή κυβερνητική πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή οριστική απόσυρση της εμπιστοσύνης.

Μηδενική πληροφόρηση ωστόσο υπάρχει αναφορικά με το τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και Υπουργοί, Τέρενς Κουίκ και Έλενα Κουντουρά, δύο πρόσωπα που έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλως τυχαίως τα δύο πρόσωπα αυτά έλειπαν από την σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Δείτε από το 2:30 τι έλεγε χθες ο Α.Τσίπρας για τον χρόνο των εκλογών, την συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ και την Συμφωνία των Πρεσπών: