Μαξίμου προς Υπουργούς για ομόφυλα ζευγάρια: «Έχετε αυξημένη θεσμική υποχρεώση»

«Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που εγκρίνουν τα νομοσχέδια έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση στη συνέχεια για την ψήφισή τους.

Στόχος τέτοιων μεταρρυθμίσεων είναι να ενώσουν τους πολίτες και όχι να τους διχάσουν. Εάν κανείς ακούσει όλα όσα ειπώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια το σύνολο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης, θεωρώ ότι δεν έχει κανέναν λόγο να εναντιωθεί σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το ποια θα είναι η στάση του πρωθυπουργού έναντι μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, που φέρονται να διαφωνούν με το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, ήτοι ο γάμος και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ισχύει σε 20 και 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίστοιχα και διεμήνυσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θίγει ιερές έννοιες, όπως αυτές της μητέρας και του πατέρα.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι μας εκπλήσσει πολύ δυσάρεστα η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, αυτοί, που διαφήμιζαν ότι είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη να μη λέει ότι το κόμμα του είναι αυτονοήτως υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αλλά να εξαρτά τη στάση του από τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σοβαρή στάση αυτή για κόμμα που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση».

Απευθυνόμενος, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε γιατί δεν τοποθετείται ευθαρσώς, εάν δηλαδή το κόμμα του θα υπερψηφίσει ή όχι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τέλος και σε ό,τι αφορά στην αρνητική στάση του ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η αρνητική του τοποθέτηση αξιολογείται από τους πολίτες.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί