Μαρινάκης για ταξίδι Κασσελάκη στην Παλαιστίνη: «Δεν γίνεται εξωτερική πολιτική μόνο με selfies»

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και η Ευρώπη χαρακτήρισε τον πληθωρισμό τροφίμων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«…Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Διότι αν δει κανείς τον πίνακα της Eurostat που δημοσιεύτηκε και σε πολλά μέσα αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει ένας επίμονος πληθωρισμός – στη χώρα μας είναι περίπου 10 μονάδες κάτω, σωρευτικά, ο γενικός και είναι λίγο κάτω στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου ο πληθωρισμός τροφίμων -. Αυτό σημαίνει ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας», δήλωσε για την ακρίβεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τον πληθωρισμό τροφίμων σωρευτικά από τότε που ξεκίνησε το φαινόμενο μέχρι σήμερα, σημείωσε ότι είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σίγουρα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για εμάς λόγω του ότι έχουμε πολλά ακόμη χιλιόμετρα να διανύσουμε.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση αποκλείει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ και φόρο στα υπερκέρδη, σημείωσε: «Γιατί είναι ωραία η ουτοπία για την Αντιπολίτευση, κακή για τους πολίτες. Σωστή και χρήσιμη για όλους μας είναι η πραγματικότητα. Πριν πω τι λέει η Αντιπολίτευση να πούμε ότι η Κυβέρνηση που μείωσε ή κατήργησε φόρους σε αυτήν τη χώρα, τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μείωσε ή κατήργησε πάνω από 50 φόρους στην πρώτη τετραετία και συνεχίζει και το κάνει και τη δεύτερη. Αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, μονιμοποίηση προσωρινά μειωμένου ΦΠΑ».

Ο κ. Μαρινάκης τοποθετήθηκε και για το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στη Μέση Ανατολή:

«Πολύ γρήγορα τρεις επισημάνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη διπλωματική -εξωτερικής πολιτικής- διάσταση της συγκεκριμένης επίσκεψης. Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή που να μην περιέχει και επίσκεψη στο Ισραήλ.

Εδώ, να μην ξεχνάμε, ότι εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι επιμένουμε και μιλάμε για κατάπαυση του πυρός και να υπάρχουν δίοδοι, για να στηριχθούν οι άμαχοι και να προστατευτούν οι άμαχοι και στην Παλαιστίνη. Εδώ να μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική Χαμάς. ‘

Αλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει ότι δεν είναι ακριβώς και πλήρως τρομοκρατική. Και εκεί σκοτώθηκαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν άμαχοι και εκεί υπήρξαν όμηροι και υπάρχουν και εκεί υπάρχει πόνος. Στέλνουμε, προφανώς, ένα λάθος μήνυμα με αυτό το οποίο κάνουμε. Η θέση η ελληνική, είναι μια θέση ισορροπημένη, είναι μια θέση δίκαιη υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός.

‘Αρα, το ένα έχει να κάνει με το ότι μπορεί να είναι ευχάριστος κάποιος ο οποίος ασκεί πολιτική μόνο με selfies και video, τα οποία καλά είναι, αρκεί να συνοδεύονται από περιεχόμενο. Όταν αυτό, όμως, πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, είναι επικίνδυνο. Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι ότι είναι άλλη μία περίπτωση που φαίνεται ότι σταθερή πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αρχηγού του είναι ότι όλα είναι ντεκόρ για επικοινωνία. Δηλαδή, ακρίβεια, μεγάλο πρόβλημα; Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ας βγάλουμε ένα video για να κάνουμε επικοινωνία, έστω και παραπλανώντας τους πολίτες».

ΦΩΤΟ:Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί