Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.
«Καλύτερα είναι να ακούσουμε τον πρωθυπουργό, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτής της νομοθέτησης. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων όπως αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης και πρέπει να ακούσουμε τα επιχειρήματα», τόνισε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η απόφαση για το εάν τεθεί κομματική πειθαρχία στη ψήφιση του νομοσχεδίου ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Όταν συμμετέχεις σε μία ομάδα που έχει μία σημαντική αποστολή και χρέος στους πολίτες, οφείλεις να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, να ενημερώνεσαι γι’ αυτές και να βγαίνεις μπροστά», συμπλήρωσε.
Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, ωστόσο εκείνη που νομοθετεί είναι η κυβέρνηση. Ακόμη, συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί αναβίωση παλαιότερου νόμου.
«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει όσο καμία άλλη τους πολίτες, γιατί αυτό είναι το καθήκον της. Υπάρχουν κάποια θέματα, όπως αυτά των δικαιωμάτων, που εφόσον η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπε να λυθούν κάποιες άδικες εκκρεμότητες, θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, όμως δεν νομοθετεί».
(Megatv – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









