• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαντζουράνης-ΣΥΡΙΖΑ: «Γι αυτό χάσαμε τις εκλογές – Αν περάσει η Τουρκία τα εσκαμμένα θα μπούμε ομαδικώς στο φρενοκομείο»

Μαντζουράνης-ΣΥΡΙΖΑ: «Γι αυτό χάσαμε τις εκλογές – Αν περάσει η Τουρκία τα εσκαμμένα θα μπούμε ομαδικώς στο φρενοκομείο»

Για τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα αλλά και το πεδίο των ελληνοτουρκικών μίλησε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπου και βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του ΘΕΜΑ 104,6 , κλήθηκε να σχολιάσει το μεγάλο δημοσκοπικό εύρος που εμφανίζεται σε όλες τις έρευνες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού παραδέχθηκε πως η ευρεία λαϊκή αποδοχή της κυβέρνησης οφείλεται ως επί το πλείστον στα γρήγορα αντανακλαστικά εν μέσω πανδημίας, ο ίδιος εξήγησε:

«Οι κυβερνήσεις πέφτουν για δύο λόγους: είτε γιατί φθείρονται με το χρόνο, δηλαδή η θεωρία του “ώριμου φρούτου”, είτε γιατί έρχεται μια ελκυστική πολιτική πρόταση από έναν άλλο πολιτικό φορέα. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει εναλλακτική ελκυστική πολιτική πρόταση».

Εξηγώντας παράλληλα την κύρια αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές είπε:

«Δεν είναι ούτε μόνο η καραντίνα, δεν είναι ούτε μόνο ο κορωνοϊός εκτίμησε Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει και τα λάθη της διακυβέρνησής του και κυρίως πληρώνει ότι άφησε 37 δις μαξιλάρι και ομολογα μικρής διάρκειας, δηλαδή 50 δις ευρώ ρευστότητα στην επόμενη διακυβέρνηση, τη στιγμή που θα μπορούσε αυτά να τα χρησιμοποιήσει” εξήγησε ο ίδιος.

Δεν χάνεις τις εκλογές επειδή τα ΜΜΜΕ κάνουν υγειονομική ζώνη στον Μητσοτάκη. Τις εκλογές τις χάσαμε για την πολιτική μας στην οικονομία».

Όσο για το απευκταίο σενάριο ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία, ο κ.Μαντζουράκης δήλωσε:

«Πρέπει να υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο σε αυτό το ζήτημα, όχι μόνο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά όλων των κομμάτων, το οποίο θα ορίσει την κόκκινη γραμμή, που θα λέει ότι “αν περάσεις τα εσκαμμένα θα μπούμε όλοι μαζί στο φρενοκομείο”.Αν βρεθούμε μόνοι, μια είναι η καταφυγή: η ισχυρή αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων»

(φωτο:eurokinissi)