«Μαντήλι» κουνάει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ΚΙΝΑΛ

Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφης Γενηματά, με το χάσμα ύστερα από τις διαφωνίες στο Σκοπιανό να μοιάζει αγεφύρωτο και το μέλλον του ενιαίου φορέα, αβέβαιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε θυελλώδη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο το Σαββατοκύριακο, η Φώφη Γεννηματά φέρεται να ζήτησε από τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνταχθεί με την πλειοψηφία εντός του κινήματος, για να λάβει την απάντηση ότι, οι…συνιστώσες του ΚΙΝΑΛ, (Θεοδωράκης, Καμίνης, Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος) έβλεπαν θετικά τη συμφωνία.

Η Φώφη Γεννηματά ανταπάντησε ότι η ίδια είναι εκλεγμένη επικεφαλής και πως αυτή εκφράζει την πλειοψηφία.

Ωστόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται να υποστήριξε ότι και ο ίδιος είναι επικεφαλής κόμματος και υπό αυτές τις συνθήκες η …συμβίωση δεν είναι πλέον δυνατή.

Ενδεικτικό του κλίματος αναβρασμού που επικρατεί γενικότερα στην Κεντροαριστερά είναι η ανακοίνωση του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού, αρχικά με tweet και αργότερα με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως θέτει εαυτόν εκτός Κινήματος Αλλαγής.

Η τελική απόφαση για το μέλλον του Ποταμιού στον κοινό φορέα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου.