• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • «Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Η Φώφη αρνείται την συμφωνία για το όνομα – Πιέζει ο ΓΑΠ να στηρίξουν τον Τσίπρα

«Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Η Φώφη αρνείται την συμφωνία για το όνομα – Πιέζει ο ΓΑΠ να στηρίξουν τον Τσίπρα

Σε αναζήτηση κοινής στάσης έναντι της συμφωνίας για το Σκοπιανό βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Όπως σχολιάζεται σήμερα, η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κατέληξε σε αδιέξοδο.

Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε αρνητικά έναντι της συμφωνίας: «Είναι κακή η συμφωνία» είπε σύμφωνα με πληροφορίες προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα δήλωσε μεταξύ άλλων:

Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

Οι Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι), Γ. Παπανδρέου(ΚΙΔΗΣΟ), Θ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) και Ν. Ανδρουλάκης εμφανίστηκαν με την άποψη ότι παρά τα γκρίζα της σημεία, η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί ούτε να υιοθετεί τους πανηγυρισμούς του Αλ. Τσίπρα αλλά δεν πρέπει να ταυτισθεί και με τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι η Φ. Γεννηματά επέμεινε στις θέσει της, η περίπου 4ωρη συνεδρίαση δεν κατέληξε σε κοινή ανακοίνωση.

Μετά τη συνεδρίαση η κυρία Γεννηματά είχε συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στηρίζει με τα «μπούνια» την συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».

Ωστόσο το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει βουλευτές στο Κοινοβούλιο, με το σύνολο των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. να στηρίζει την απόφαση της κας Γεννηματά, προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση.

Γενικά επικρατεί αναταραχή σε όλο το πολιτικό σκηνικό.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu