• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μ.Μπόλαρης: «Οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα ακολουθήσει συντηρητική πορεία ή θα κινηθεί προοδευτικά»

Μ.Μπόλαρης: «Οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα ακολουθήσει συντηρητική πορεία ή θα κινηθεί προοδευτικά»

"Η ψήφος είναι εντολή" και οι πολίτες πρέπει να είναι "όλοι παρόντες" στις εκλογές για να αποφασίσουν προς τα που θα κινηθεί η χώρα την επόμενη τετραετία, εάν θα ακολουθήσει «συντηρητική πορεία»,

ή θα κινηθεί «προοδευτικά, με τις δημιουργικές δυνάμεις που έχει ο τόπος» υπογράμμισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 Fm”, ο υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Μάρκος Μπόλαρης.

“Σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Συμμετοχή στις εκλογές. Συμμετοχή στην κορύφωση της δημοκρατίας, συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Η ψήφος είναι εντολή» είπε ο κ. Μπόλαρης. Ανέφερε, ότι το δίλημμα των εκλογών είναι “εάν η χώρα θα ακολουθήσει μια συντηρητική πορεία, να πάει σε λογικές ύφεσης, λογικές της κ. Μέρκελ, που στη χώρα τις εκπροσωπεί, χθες ο κ. Σαμαράς σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, ή αντίθετα εάν θα κινηθεί προς τα μπροστά και προοδευτικά, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, με στήριξη στην κοινωνική συνοχή, την εργασία και τη δίκαιη ανάπτυξη”.

«Δεν έχει σημασία τι λες. Σημασία έχει τι κάνεις. Την τετραετία Σαμαρά – Βενιζέλου η χώρα έχασε ένα εκατομμύριο δουλειές. Την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα η χώρα κέρδισε τριακόσιες πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ποιος είναι πιο αξιόπιστος; Ποιόν θα πιστέψει ο πολίτης;» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, παρέλαβαν την οικονομία στη χειρότερη φάση της βύθισης που βρισκόταν η χώρα. Μια χώρα, που το 2014 βρισκόταν σε κατάθλιψη, σε κατήφεια σε απόγνωση, έτρεχε στα συσσίτια, έτρεχε στα κοινωνικά παντοπωλεία» είπε ο κ. Μπόλαρης και συνέχισε: «Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια μετά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι έλληνες βλέπουν μπροστά τους και ελπίζουν. Με όσα λάθη και παραλείψεις και αστοχίες έγιναν. Και λάθη έγιναν και παραλείψεις έγιναν και αστοχίες έγιναν. Όμως, η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι ακριβώς στην αντίθετη. Είναι στην κατεύθυνση της συντήρησης και των πολιτικών ύφεσης. Νομίζω, ότι πάνω σε αυτό το δίλημμα πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου».

Σε ερώτηση, για τον ΣΥΡΙΖΑ που συχνά κατηγορείται από τη ΝΔ ότι “διαστρεβλώνει” τις θέσεις της, ο κ. Μπόλαρης απάντησε ότι η κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ ασκείται μόνο στη βάση όσων έχουν ειπωθεί και όσων έχουν γίνει από τη ΝΔ.

«Μόνον με βάση όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, για τις καθαρίστριες. Μόνο με βάση όσα έκανε ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης. Δεν εφεύραμε τίποτε, δεν λέχθηκε τίποτε, πέρα από όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Δεν είπαμε τίποτε εμείς για την πιστοληπτική γραμμή, ο κ. Παπαδημητρίου το είπε».

Ο κ. Μπόλαρης έστειλε, ιδιαίτερα, ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά, ως πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας από είκοσι ως τριάντα ετών καθώς παρακολουθεί και γνωρίζει, όπως είπε, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες της γενιάς τους.

«Αυτή η γενιά των νέων Ελλήνων, των παιδιών μας, είναι η πιο μορφωμένη, η πιο προικισμένη γενιά στο διάβα των αιώνων. Μπορούμε να εναποθέσουμε ελπίδες και με βεβαιότητα να προσδοκούμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να τους εμπιστευτούμε. Αυτή είναι η ευθύνη μας και το καθήκον μας. Εμείς, σαν πολιτική ηγεσία πρέπει να έχουμε το στρατηγικό σχεδιασμό. Τα άλλα θα τα κάνουν αυτοί».

(φώτο: Eurokinissi)