• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λοβέρδος για το ηχητικό: «Υπήρχε παρακράτος τα προηγούμενα 4μιση χρόνια – Ο Τσίπρας ήξερε»

Λοβέρδος για το ηχητικό: «Υπήρχε παρακράτος τα προηγούμενα 4μιση χρόνια – Ο Τσίπρας ήξερε»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε κάποια από τα γεγονότα ανάμεσα σε Μιωνή, Παππά και Παπαγγελόπουλο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να συζητά για ποινικές ευθύνες σε βάρος του.

«Παρακράτος για 4,5 χρόνια» επικρατούσε επί ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε, αλλά δεν έχει ποινικές ευθύνες.

«Ο κ. Μιωνής είναι ένα πρόσωπο που εκβιάζεται, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται, δεν είναι ένα πρόσωπο που έχει μια υπόθεση στα δικαστήρια και πάει να επηρεάσει την απόφαση. Στην ποινική προκαταρκτική εξέταση κατέθεσε τα αποδεικτικά στοιχεία και νομίμως το έκανε», τόνισε αρχικά ο κ. Λοβέρδος στον Alpha 98,9 και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει σκανδαλολογία γιατί υπάρχει παρακράτος. Την Παρασκευή τελειώνει τη δουλειά της η προανακριτική και ενώ προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε να δοθεί κι άλλος χρόνος στον Παπαγγελόπουλο, χθες έλεγε να κλείσει γιατί φοβούνται ότι θα γίνει πεδίο να έρθουν κι άλλα στοιχεία. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία και από εκεί και πέρα θα πάει στην Ολομέλεια, το πρώτο 15μερο του Ιουλίου και μετά θα υπάρξει κλήρωση του δικαστικού συμβουλίου και ειδικό δικαστήριο αν τελικά παραπεμφθεί».

«Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία απόδειξης του ότι υπήρχε παρακράτος τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Αν δεν υπάρξει κάθαρση τώρα, όλα αυτά θα ξαναγίνουν. Ο κ. Παππάς αναφερόταν σε μια εισαγγελέα λες κ ήταν ο άνθρωπος που του έκανε τα θελήματα. Η Ελλάδα δεν έχει δει τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο αν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολιτικές ή άλλες ευθύνες:

«Με το θέμα του κ. Καμμένου και τις αποκαλύψεις που έγιναν με την ΕΥΠ φυσικά και το ήξερε. Ό,τι πολιτικό ερευνά η ΕΥΠ ο πρωθυπουργός έχει κάθε μέρα ένα σημείωμα στο γραφείο του και το γνωρίζει.

Με το τελευταίο θέμα, όταν στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται ο εκβιασμός και όταν ο βασικός του υπουργός, ο άνθρωπός του, συναλλάσσεται με επιχειρηματίες, μιλώντας έτσι για μια εισαγγελέα που του κάνει τα θελήματα, ζητώντας να χτυπηθεί η γυναίκα του τωρινού πρωθυπουργού, θεωρώ ότι κάτι από όλα αυτά, ήξερε. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορεί κανείς να συζητεί για ποινικές ευθύνες σε βάρος του».

(newpost – φωτο:eurokinissi)