Λοβέρδος για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Κατσαπλιάδες γεννήθηκαν, κατσαπλιάδες θα αποβιώσουν πολιτικά

Κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργικού συμβούλου Θανάση Καρτερού και του Ανδρέα Λοβέρδου προέκυψε με αφορμή τον χαρακτηρισμό «θεσμικοί κατσαπλιάδες» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να περιγράψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε σημερινό του άρθρο στην «Αυγή» επιτέθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας πως μεταχειρίζεται εμφυλιοπολεμικούς όρους προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος σημειώνει: «Ο Θανάσης Καρτερός, νυν επίσημη πένα (μολύβι, στυλό, πλήκτρο, κονδυλοφόρος) του Μαξίμου, έσπευσε να ξιφουλκήσει εναντίον μου για τον όρο «θεσμικοί κατσαπλιάδες» που χρησιμοποίησα στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να περιγράψω τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στο θέμα του Νομοσχεδίου «Κλεισθένης». Κι επειδή δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας, κατέφυγε ατυχώς σε συνειρμούς, παραβολές και συνηχήσεις σχετικές με την εμφυλιακή περίοδο.

Χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο όρο στη Βουλή και είχα καταστήσει σαφές και καθ΄υποφοράν, επειδή ήμουν προετοιμασμένος για εναντίον μου επιθέσεις, ότι ο όρος «θεσμικοί κατσαπλιάδες» αναφερόταν στο απίστευτο και απύθμενο νομοθετικό αλλαλούμ-πλιάτσικο της Αυτοδιοίκησης από τον «Κλεισθένη». Και με την έννοια αυτή δεν αδίκησα κανέναν γιατί είχα αποσαφηνήσει πλήρως ότι κατσαπλιάς σημαίνει άρπαγας και μάλιστα με την χρήση ακατάστατης βίας. Αντιγράφω από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής τα όσα είπα : «… Αλλά η μεθόδευση επιτρέπει έναν σκληρό χαρακτηρισμό. Πολύ σκληρό χαρακτηρισμό. Αυτά τα πράγματα, κύριε Πρόεδρε, τα κάνουν θεσμικοί κατσαπλιάδες. Και κατσαπλιάς σημαίνει άρπαγας με ακατάστατη βία. Δεν σημαίνει τίποτε άλλο. Άρπαγας με ακατάστατη βία…».

Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός είναι αλήθεια πως στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κυβέρνησή τους ταιριάζει γάντι. Χτυπούν άτσαλα, ανενδοίαστα, αδίστακτα ό,τι βρουν μπροστά τους. Αφήνω τα προχθεσινά, δηλαδή την περίοδο 2010-2016. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους στις επόμενες εκλογές. Μένω στα χθεσινά. Επιχειρηματολογούσαν επί μήνες για την αναγκαιότητα να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. Λόγια, λόγια, λόγια!!! Και ξαφνικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες οι ίδιοι άνθρωποι επιχειρηματολογούσαν πως οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάιο… Λόγια, λόγια, λόγια… Και σε λίγες ώρες άλλαξαν τις εβδομάδες του Μαΐου. Κι άλλα λόγια… Συν την ψευδο-αναλογική της διάλυσης των δήμων κοκ.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Θ.Καρτερός έχει άχαρη δουλειά να κάνει. Το μαύρο άσπρο δεν γίνεται. Ούτε η επίκληση μιας παλαιάς πολιτικής ταυτότητας τους σώζει. Περί Αριστεράς δηλαδή και λοιπών δήθεν καθαρτηρίων τίτλων. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γεννήθηκαν πολιτικά, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτικώς θα αποβιώσουν».

Να σημειωθεί οτι ο κ Καρτερός στο άρθρο του επισημαίνει μεταξυ αλλων «Ο κ Καρτερός σε σημερινό του άρθρο στην «Αυγη» αναφέρει πως η λέξη «κατσαπλιάς» έχει βαρύ εμφυλιοπολεμικό φορτίο για να υποστηρίξει «Η αλήθεια να λέγεται. Την πολιτικά ορθή λέξη, από την άποψη της επικοινωνιακής αγριότητας των ορκισμένων εχθρών της Αριστεράς, την ξεστόμισε ο Λοβέρδος: Κατσαπλιάδες! Πρόσθεσε, μπροστά, βέβαια, το θεσμικοί, αλλά τι να σου κάνει ένα χλωμό επίθετο, όπως αυτό; Εκείνο που μένει είναι οι γενειοφόροι, αδίσταχτοι, αιμοσταγείς μέχρι κονσερβοκούτι, εχθροί της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Τότε και τώρα. Οι κατσαπλιάδες».

(protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu