«Λιτότητα…τέλος»! Το ανακοίνωσαν στο Μαξίμου, ωστόσο τα χειρότερα έπονται

Κρεσέντο προεκλογικών υποσχέσεων από την κυβέρνηση που βλέπει τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

«Φρένο» στη λιτότητα επιχειρεί να βάλει το Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, να υπόσχεται…τερματισμό της λιτότητας από τον Αύγουστο και μετά!

Αγνοώντας προφανώς τα μέτρα για μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου που έχουν ήδη υπογράψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δραγασάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «La Croix», έδωσε μία άκρως ωραιοποιημένη εικόνα των εξελίξεων που ακολουθούν από το καλοκαίρι και μετά.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε:

«Όταν η χώρα θα βγει από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο, η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι μεταρρυθμίσεις λιτότητας. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Γι’ αυτό παρουσιάσαμε στο Eurogroup τον Απρίλιο και στις 23 Μαΐου στην ελληνική Βουλή ένα σχέδιο ανάπτυξης που περιγράφει τη στρατηγικής μας μακροπρόθεσμα».

Φυσικά πακέτο με το…τέλος της λιτότητας, ο Δραγασάκης υποσχέθηκε και εύηχα μέτρα όπως είναι οι αυξήσεις στους μισθούς, υπόσχεση που έχουμε ήδη ακούσει από την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου:

«Η αναπτυξιακή στρατηγική μας, που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, προβλέπει συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, σε συνεννόηση και συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τρόπο που δεν θα πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Αυτό θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των χαμηλόμισθων και θα ενθαρρύνει την ιδιωτική κατανάλωση και την οικονομική δραστηριότητα».

Από τον Σεπτέμβρη επομένως και μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει έναν…μαγικό τρόπο όχι μόνο να ακυρώσει την σωρεία μέτρων λιτότητας που έχει ήδη υπογράψει για το 2019-2020, αλλά παράλληλα να λάβει -όπως δηλώνει ο ίδιος ο Γ.Δραγασάκης- μέτρα ανάπτυξης που θα ανακουφίσουν την κοινωνία.

Λόγια και υποσχέσεις που ανήκουν στην κυβερνητική σφαίρα της φαντασίας, πόσο μάλλον από τη στιγμή που κανείς δεν εγγυάται ούτε την ακύρωση των μέτρων λιτότητας (π.χ. μείωση συντάξεων) ούτε και την ομαλή έξοδο διαρκείας στις διεθνείς αγορές από το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu