Λίγο πριν τις εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε μετά από 4 χρόνια τις γερμανικές αποζημιώσεις

Υστερα από 4 χρόνια κυβερνητικής θητείας και λίγο πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις και φέρνει το θέμα σε ψηφοφορία στην Βουλή.

Αν και η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες τους πρώτους μήνες του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρές δηλώσεις, με την συμμετοχή μάλιστα και του Προέδρου της Δημοκρατίας, με προσκεκλημένους ξένους ειδικούς με σανδάλια και σαγιονάρες, καλλιτέχνες που ένωναν την αγανακτισμένη φωνή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Ζωή Κωνταντοπούλου τότε αρχιέρεια των τελετών, επί 4 χρόνια η υπόθεση ξεχάστηκε.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μπήκαν στο συρτάρι και η υπόθεση ούτε απασχόλησε ποτέ τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον γερμανία καγκελάριο, ούτε ετέθη ποτέ το θέμα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνογερμανικών σχέσεων επέβαλε την σιωπή.

Τώρα, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, οι γερμανικές αποζημιώσεις ξαναβγαίνουν από το αρχείο και το ξεχασμένο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής έρχεται προς συζήτηση στην Βουλή.

Η Βουλή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες» για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να τις διεκδικήσει, με την διαδικασία να ξεκινά με ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανική κυβέρνηση.

Εξήγηση όμως γιατί αυτή η διαδικασία για τις γερμανικές αποζημιώσεις ξεκινάει τώρα και όχι νωρίτερα, γιατί η διαδικασία ξεκινάει λίγο πριν από τις εκλογές, δεν δίδεται.

Από Iefimerida, ΦΩΤΟ: eurokinissi

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...