Λίγο πριν την «Κυριακή»: Πιστώνεται σήμερα, η 13η σύνταξη!

Η Κυριακή της 26ης Μαΐου, είναι κοντά.

Οι εκλογές θα κρίνουν πολλά, καθώς θα «δείξουν» την δυναμική των κομμάτων. Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό ότι θα πιστωθεί η 13η σύνταξη. Σίγουρα,πολλοί δεν θεωρούν τυχαίες τις συγκυρίες.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακούγαμε ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν δίνει 13η σύνταξη, αλλά προεκλογικό δώρο. Η κυβέρνηση θεωρεί θετικό αυτό το μέτρο. Όπως και να έχει, η Αντιπολίτευση θεωρεί ότι έστω και αυτά τα λίγα λεφτά, τα χρειάζεται ο κόσμος.

Ας περάσουμε στο «πρακτικό» του θέματος:

Πιστώνεται σήμερα το απόγευμα η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.

γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.

δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!

Photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.