• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Λεονταρισμοί» Καμμένου σε ΣΥΡΙΖΑ: «Μη διανοηθείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τις Πρέσπες»

«Λεονταρισμοί» Καμμένου σε ΣΥΡΙΖΑ: «Μη διανοηθείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τις Πρέσπες»

Προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής απευθύνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, να μην αυξήσει τα μέλη της της αρμόδιας Επιτροπής της βουλής ώστε να εισάγει τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προειδοποιώντας τον να μην προχωρήσει σε «νόθευση και παραβίαση» του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το real.gr και σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Sputniknews,

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι αν η επιτροπή απορρίψει το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να μην εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.


Ζητάει επίσης να μην αυξηθούν οι αριθμοί των βουλευτών στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Ειδικότερα ο πρώην υπουργός επικαλούμενος άλλα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορεί να αυξηθεί και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Αναφορικά με την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι «απαγορεύονται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Στο ίδιο κείμενο ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι οι Επιτροπές δεν έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και επιμένει ότι η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού κι Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.

Παράλληλα επισημαίνει ότι κάθε άλλη ενέργεια θα συνιστά Κοινοβουλευτικό και Συνταγματικό Πραξικόπημα.

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)