Λαϊκή οργή: Μονοψήφια ποσοστά για Τσίπρα από Λάρισα και πάνω

Από Λάρισα και πάνω δεν υπάρχει ούτε ένας νομός που ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάνω από 10-11%.

Σε καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Βόρεια Ελλάδα, οδηγούν οι εξελίξεις στην υπόθεση του Σκοπιανού.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Marc μέσα στην εβδομάδα που πέρασε καταγράφει και τις αντιδράσεις για την ανακοίνωση του ονόματος, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί η υπογραφή στο ξεπούλημα του ονόματος και οι αιματηρές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των Ελλήνων πατριωτών.

Ωστόσο είναι εμφανής η ραγδαία υποχώρηση της επιρροπής της κυβέρνησης στην κοινωνία και της οργής για τη συμφωνία.
Άλλωστε, επτά στους 10 Έλληνες θεωρούν κακή τη συμφωνία και μεγάλο μέρος από αυτούς ανήκουν στα δύο κόμματα που κυβερνούν.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η επίδραση του Σκοπιανού στην προαίρεση των ψηφοφόρων φαίνεται να είναι έντονη, κρίνοντας από την εντυπωσιακή απόσταση που χωρίζει την επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα (27%) από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει το ισχνό και μονοψήφιο ποσοστό του 9,1%.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στα μέσα ενημέρωσης, από Λάρισα και πάνω δεν υπάρχει ούτε ένας νομός που ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάνω από 10-11%.

Το κυβερνών κόμμα κρατάει κάποιες δυνάμεις στην Κρήτη και στο Αιγαίο με 19,2%, αλλά και εκεί υπολείπεται σαφώς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρωτεύει με 25%.

Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης», 7 στους 10 πολίτες (70,7%) προεξοφλούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο 12,2% προβλέπουν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. παρουσιάζει εντυπωσιακή συσπείρωση -της τάξης του 82,3%- και μικρές μετακινήσεις των ψηφοφόρων της, που φτάνουν μόλις στο 8%.

Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρατεί μόλις το 39,5% όσων τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, ενώ περισσότεροι από ένας στους τέσσερις παλαιούς ψηφοφόρους (26,4%) κάνει ήδη άλλη επιλογή, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 18,7% και το 15,4% δείχνει τάση για αποχή, άκυρο ή λευκό.

Το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% διατηρεί οριακά την τρίτη θέση, την οποία φλερτάρει η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει 6,3%. Το ΚΚΕ με 5,5% και η Ενωση Κεντρώων με 2,4% ακολουθούν.

Στο 1,5% παραμένουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu