ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: “ΟΧΙ στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων – Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΛΑΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ καταγγέλλει τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης και στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-1-2020 στις 12.30 μμ .Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την […]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΛΑΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ καταγγέλλει τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης και στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-1-2020 στις 12.30 μμ

.Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36, προχωρά στην ολέθρια για την δημόσια εκπαίδευση υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων και στην εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων.

Αυτή την διάθεση όμως προσαρμογής στο κοινοτικό δίκαιο δεν την επιδεικνύει και με την υιοθέτηση της οδηγίας 70/1999, που θα οδηγούσε στην εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών και σε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη ρύθμιση καταργεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος των δημοσίων Πανεπιστημίων και των αποφοίτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκλείει εκπαιδευτικούς απόφοιτους Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, οι οποίοι εργάζονται ως αναπληρωτές στην δημόσια εκπαίδευση, επειδή δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης με ευθύνη της Πολιτείας, ενώ προωθεί τους αποφοίτους των κολεγίων!

Αποτελεί κίνηση της κυβέρνησης στρατηγικής σημασίας, διότι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης έναντι της ιδιωτικής είναι βασική της νεοφιλελεύθερη επιλογή.

Η αντίσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών) αλλά και όλου του ελληνικού λαού είναι επιβεβλημένη.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την
ΠΕΜΠΤΗ 23-1-2020 ΣΤΙΣ 12.30 μμ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί