Λαφαζάνης για ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικό έγκλημα η ρήξη με την Ρωσία

Ανευθυνότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική ρήξης με τη Ρωσία και αυτό είναι εγκληματικό. Συνιστά μείζον εθνικό έγκλημα για τα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας» είπε ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας.

«Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει βλάψει την Ελλάδα, αλλά αθόρυβα έχει βοηθήσει για την ασφάλεια μας και ιδιαίτερα έχει βοηθήσει την Κύπρο, η οποία σε κρίσιμες στιγμές διέσωσε την ανεξαρτησία της χάρις στη Ρωσία. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει ανοίξει πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλα επικίνδυνα κεφάλαια δουλικής παρακολούθησης της στρατηγικής των πιο ψυχροπολεμικών, επιθετικών και αντιρωσικών κύκλων των ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφήνοντας αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ αλλά και κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Τέλος, υπενθύμισε ότι «το 2015 επί δικής του υπουργίας στο υπουργείο Ενέργειας «είχε προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περνούσε από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και θα απέφερε στη χώρα, πέραν των πολλών άλλων ευεργετημάτων, έκτακτή ενίσχυση, υπό τύπο προκαταβολής για τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό, ύψους 3-5 δισ. Ευρώ».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu