• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λ.Αυγενάκης: «Καμία έκπτωση στην ασυδοσία στο ποδόσφαιρο»

Λ.Αυγενάκης: «Καμία έκπτωση στην ασυδοσία στο ποδόσφαιρο»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα δε θα κάνει και την παραμικρή έκπτωση για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.


Λίγες ώρες μετά τη διαρροή για την τηλεφωνική επικοινωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, ο Λευτέρης Αυγενάκης με επίσημη δήλωση του αποκάλυψε ότι ανάλογο τηλεφώνημα έγινε και προς τον πρόεδρο της Super League (και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Μηνά Λυσσάνδρου), ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δεκτή οποιαδήποτε απόφαση περί.. πολυμετοχικότητας καθώς επίσης κι ότι δεν προτίθεται να κάνει έκπτωση στην ασυδοσία του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:


«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη. Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».

(φώτο: Eurokinissi)