Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν δικαιοσύνη που δεν είναι μαγαζί καμιάς κυβέρνησης.
«’Αρα, η κάθαρση που πρέπει να γίνει, χωρίς να μπω σε ονοματολογία, στην οποία οφείλουμε να προχωρήσουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν είναι για μας, αλλά για τον απλό πολίτη που παρακολουθεί τα όσα ακούγονται στα ηχητικά και λέγονται από πρώην υπουργούς και τον κάνουν να αισθάνεται ότι η δική του υπόθεση δεν είναι προτεραιότητα, αλλά είναι οι “ατζέντες” διαφορετικών “μαγαζιών” και διαφορετικών υπουργών.
Σήμερα, ο απλός πολίτης δεν μπορεί να αισθανθεί ότι μπορεί να πάει σε δικαστήριο και να βρει το δίκιο του, με όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες, με κάποιους πρώην υπουργούς να χαρακτηρίζουν και κυβερνήσεις και Δικαιοσύνη, ως “μαγαζί που βγάζει πολλά λεφτά”».
«Κανείς υπουργός», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να αναφέρεται σε εισαγγελείς ως ένα “απλό κορίτσι” το οποίο πρέπει να έρθει να δώσει εξηγήσεις, κανείς υπουργός δεν έχει δικαίωμα να ζητά δικογραφίες, να διατάσσει έρευνες με το “έτσι θέλω” για να ενοχοποιήσει αθώους. Όλα αυτά πρέπει να τελειώνουν», σημείωσε ο κ. Κυρανάκης.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αίθουσα αυτή, και να μην υιοθετούμε άκριτα και να αναπαράγουμε τα όσα γράφονται και λέγονται, απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, που ακολούθησε τον κ. Κυρανάκη στο βήμα.
Υπάρχει ένα θέμα με μια παρανόμως κτηθείσα συνομιλία, ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος, σημειώνοντας ότι «θα κριθεί εάν αποτελεί προϊόν συρραφής ή όχι, εάν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό. Έως τότε, πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλούς τόνους, “sotto voce”.
Μην ανοίγετε θέματα πατώντας ένα τρύπιο σανίδι». Υποστήριξε, επίσης, ότι όσες φορές η ιστορία της προκαταρκτικής για τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου πήγε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη η πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) υπέστη πολιτική και νομική ήττα.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξερευνήτρια ολοκλήρωσε τη διαδρομή από την “τελευταία μοίρα” μέχρι τον Νότιο Πόλο
- Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων
- Εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Πέλλας – Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά 2 ελληνιστικά αγάλματα
- Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτ. Θεσσαλίας
- Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία θα ναυπηγήσει ένα νέο αεροπλανοφόρο
- Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Ένοπλοι σκότωσαν 9 άτομα σε επίθεση σε ταβέρνα, vid
- Η Δεξιά δεν ξεχνά την ιστορία και θέλει ίσως να κάνει αυτό που της έκαναν
- Η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας επιστρέφει πινακίδες
- Ξαφνικό μπλακ άουτ στο Σαν Φρανσίσκο άφησε την πόλη στο σκοτάδι – Διακόπηκαν συγκοινωνίες, vid
- Ελβετία: Η υπουργός Εσωτερικών ανοικτή σε μια απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΕΣ









