• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Κυρανάκης-ΝΔ: «Στην κυβέρνηση λειτουργούν με νοοτροπία καθεστώτος – Βγαίνουμε στις αγορές χωρίς να είμαστε θωρακισμένοι»

Κυρανάκης-ΝΔ: «Στην κυβέρνηση λειτουργούν με νοοτροπία καθεστώτος – Βγαίνουμε στις αγορές χωρίς να είμαστε θωρακισμένοι»

Συντηρείται η πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα διαφαινόμενα SMS-οδηγίες που στάλθηκαν στα μέλη της κυβέρνησης.

Εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία στο πάνελ του ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,  Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” το οποίο και αποκαλύπτει την αποστολή των περιβόητων SMS μηνυμάτων από το Μαξίμου στα στελέχη της κυβέρνησης.

Η εν λόγω αποστολή των μηνυμάτων αυτών ,που η κυβέρνηση διαψεύδει, αφορούσε την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης στο Μάτι με τους 95 νεκρούς , σε μία απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα του Μαξίμου.

Δείτε παρακάτω την….ντιρεκτίβα του Μαξίμου προς τα στελέχη του, η οποία διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, αλλά εγείρει πολλά ερωτήματα:

Παίρνοντας θέση πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα, ο Κ.Κυρανάκης σχολίασε μεταξύ άλλων πως:

«Αν θέλει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν έχει σταλεί ποτέ αυτή η οδηγία στα στελέχη της, τότε αυτό μπορεί να το κάνει. Μπορεί να το αποδείξει. Εγώ πιστεύω ότι το έστειλε. Και πιστεύω ότι αυτά που γράφει το SMS μέσω προσβάλλουν και την ελληνική δικαιοσύνη.

Αυτά που λένε μέσα το SMS είναι όντως αυτά που λένε τα στελέχη της κυβέρνησης! Δεν μπορεί να λένε και σε εσάς τους δημοσιογράφους πως ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κάτσει στο σκαμνί. Αυτά απαγορεύονται στον δυτικό κόσμο! 

Και δείχνει ότι λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι με βάση νοοτροπίες καθεστωτικές».

Περνώντας στο άλλο μεγάλο θέμα που θα απασχολήσει τις επόμενες βδομάδες την επικαιρότητα, ο κ.Κυρανάκης αναφέρθηκε και στα επικοινωνιακά τεχνάσματα από το Μαξίμου σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια:

«Δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου. Τότε είναι που τελειώνουν τα ευρωπαϊκά χρήματα, το φθηνό χρήμα, το οποίο έπαιρνε η Ελλάδα με ένα χαμηλό επιτόκιο, με βάση τα μνημόνια που υπέγραψε. 

Αυτό όμως που αρχίζει 20 Αυγούστου είναι νέα μέτρα ΧΩΡΙΣ ευρωπαϊκά χρήματα και αρχίζει η προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές με όρους οι οποίοι θα μπορέσουν να είναι βιώσιμοι για τον δανεισμό της. 

Και βλέπουμε τα επιτόκια δυστυχώς να ανεβαίνουν. Βγαίνουμε στις αγορές χωρίς να έχουμε θωρακίσει την οικονομία μας».

Κάνοντας στο τέλος μία νύξη για την εισαγγελική έρευνα στο Μάτι, ο ίδιος υπενθύμισε πως τον Σεπτέμβριο ήδη θα έχουμε τις πρώτες εξελίξεις στο κομμάτι των ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στην Αν.Αττική τονίζοντας:

«Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου δεν θέλουμε να ξαναδούμε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και για αυτό το πόρισμα. Το λέω σήμερα και να δούμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu