• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυρανάκης για την εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Novartis: «Έτσι λειτουργούν τα συστήματα μαφίας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κυρανάκης για την εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Novartis: «Έτσι λειτουργούν τα συστήματα μαφίας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παρέμβαση Κυρανάκη για το σκάνδαλο Novartis και τις πολιτικές του προεκτάσεις.

Για το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων και την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως μέλη της επιτροπής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» ο οποίος δεν προσήλθε στην ειδική επιτροπή προανακριτικής εξέτασης και «Αικατερίνη Κελέση».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορεί να έχει στηθεί ολόκληρη σκευωρία στοχοποιώντας δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς, επιτρόπους, διοικητές της Τραπέζης της Ελλάδος, με βάση μόνο αυτές τις καταθέσεις ανώνυμων ανθρώπων, προστατευόμενων σε εισαγωγικά ανθρώπων, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύονται και αυτοί που συκοφαντούνται».

Σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε ο ίδιος την προσωπική ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου απάντησε πως:

«Το να αντιδρά έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο αρχηγός σε μία διαδικασία η οποία είναι απολύτως νόμιμη, η προανακριτική Επιτροπή λειτουργεί όπως και όλα τα όργανα της βουλής με βάση την πλειοψηφία, όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν σε αυτή τη διαδικασία και τους φάνηκε πάρα πολύ περίεργο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μην εξεταστούν αυτά τα δύο πρόσωπα ή εν πάση περιπτώσει να εξεταστούν με τον τρόπο που επιθυμούσαν ώστε να αποφύγουν την αλήθεια».

Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Κυρανάκης η προανακριτική επιτροπή προχωράει μεθοδικά και με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, βλέποντας όπως επεσήμανε όλοι τη μεγάλη εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου «όταν 4 εισαγγελείς έχουν περιγράψει ακριβώς την ίδια μέθοδο στοχοποίησης, δηλαδή ενοχλούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, τους κατασκευάζει μερικά δημοσιεύματα για να τους απειλήσει, αφού τους έχει ζητήσει να κάνουν κάποια παρέμβαση στη δικαιοσύνη και στο έργο τους, τους ασκεί με τη δύναμη που έχουν κάποια άλλα συγκεκριμένα πρόσωπα πειθαρχικές διώξεις και με αυτό τον τρόπο τους εκβιάζει», ανέφερε.

Πρόσθεσε τέλος, ότι η μέθοδος στοχοποίησης παραπέμπει σε μέθοδο συστημάτων μαφίας.

(Με πληροφορίες από protothema – φωτο:eurokinissi)