Κυρανάκης για «εισβολή» ΑΙ στο ελληνικό δημόσιο και τον Προσωπικό Αριθμό! Δείτε τι είπε, vid

«Έχω αρχίσει να ανησυχώ», αποκρίθηκε ο παρουσιαστής στα λεγόμενα του Υφυπουργού.

«Οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να φοβούνται την τεχνητή νοημοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο Action24 για την «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό δημόσιο.

Τόνισε πως «θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. όπου θα έχουμε ένα κυβερνητικό chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα κάνει 24ωρη εξυπηρέτηση σε όλους τους πολίτες για όλες τις δημόσιες διαδικασίες.

Ουσιαστικά ο πολίτης θα μπορεί να κάνει διάλογο. Δεν θα έχει ωράριο δημοσίου, ούτε τους περιορισμούς που έχει σήμερα η κανονική εξυπηρέτηση του δημοσίου. Μπαίνουμε σε μία εποχή που κάποια πράγματα θα μπορούν να γίνουν αυτοματοποιημένα».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους…κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό των δύο παρουσιαστών:

«Πρέπει να έχουμε βαθειά κατανόηση για τις προκλήσεις που έχει και το πώς λειτουργεί. Κάθε νέα τεχνολογία έχει κινδύνους. Υπάρχουν κακόβουλοι που μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αρπάξουν όλα τα προσωπικά σας δεδομένα και να φτιάξουν ένα ΑΙ μοντέλο σας. Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα δούμε με το ΑΙ πολλά δημόσια πρόσωπα να “λένε” κάτι χωρίς να το έχουν πει ποτέ».

Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμού στις ζωές μας, ο Υφυπουργός δήλωσε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα έχει βγει μέχρι τις αρχές του 2024:

(Δείτε μετά το 2ο λεπτό)

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί