Κυρανάκης: Για 1η φορά αυτό το καλοκαίρι θα εντοπίζουμε πυρκαγιές χάρη σε συστήματα AI

Στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για το Κτηματολόγιο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

στο πλαίσιο του ATHENS RIVIERA FORUM 2024 με θέμα «Ο οδικός χάρτης του παγκόσμιου ψηφιακού μετασχηματισμού: Μετατρέποντας το όραμα σε πραγματικότητα» κάνοντας λόγο για ένα σύστημα ΑΙ το οποίο διαβάζει σε φυσική γλώσσα τα συμβόλαια.

Όπως ανέφερε «δοκιμάζουμε πιλοτικά κάποια προγράμματα και μεσοπρόθεσμα σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τις προοπτικές. Πολλή διοικητική δουλειά σε όλες τις υπηρεσίες και επίπεδα του κράτους θα μπορεί να γίνεται χάρη στο ΑΙ σε πολύ λίγο χρόνο» τόνισε ο κ. Κυρανάκης και έκανε λόγο για καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, για επανεκπαίδευσή τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε μάλιστα ότι «είναι το πρώτο καλοκαίρι στην Ελλάδα που θα εντοπίζουμε πυρκαγιές νωρίς χάρη στην εφαρμογή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης αν και είναι σε πιλοτικό στάδιο αλλά θα δούμε πώς θα αποδώσει».

Για τον τομέα της υγείας, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στην συνεργασία του δημόσιου νοσοκομείου Αγ. Σάββας με το ΜΙΤ, πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης σχετικά με ένα την δοκιμή αλγόριθμου για την πρόβλεψη περιπτώσεων καρκίνου.

Από την πλευρά του ο Βρετανός Paul Scully, MP and Former Minister for Tech and the Digital Economy, έχουν αλλάξει τα πάντα, η καθημερινότητά μας από τις συναλλαγές μας, την μεταβίβαση χρημάτων, το Χρηματιστήριο μέχρι τις αγορές μας. «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και την δική μας ζωή αλλά και των κυβερνήσεων», ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε πάνω σε περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες».

ΑΠΕΜΠΕ-φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί