• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυρανάκης: «”Τυχαία” η εξέγερση των μεταναστών τώρα που πάμε να ελέγξουμε τις ΜΚΟ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυρανάκης: «”Τυχαία” η εξέγερση των μεταναστών τώρα που πάμε να ελέγξουμε τις ΜΚΟ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα.

Το μεταναστευτικό και δη τα σοβαρά επεισόδια στη Λέσβο βρέθηκαν στο επίκεντρο της διακοινοβουλευτικής κόντρας ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και τον βουλευτή και πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα.

Λίγο πριν την ομιλία Κυρανάκη είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ.Μουζάλα, με τον πρώτο να «καυτηριάζει» τον συριζαίο βουλευτή επειδή επέλεξε να αναφερθεί στα επεισόδια που συνέβησαν «σε όλη τη Μυτιλήνη», αντί για το «σε όλη τη Λέσβο».

Στη συνέχεια ο «γαλάζιος» βουλευτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του πως κινείται εκτός πραγματικότητας και λαϊκής βούλησης στο μεταναστευτικό:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε υπέρ των κλειστών κέντρων; Ναι ή όχι; Είστε υπέρ της φύλαξης των συνόρων; Ναι ή όχι; Είστε υπέρ της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο και των πλωτών φραγμάτων για να μην μπαίνουν άλλοι μετανάστες στην χώρα;

Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε μονίμως αποσυνδεδεμένοι με αυτό που λένε οι Έλληνες πολίτες σε αυτή τη χώρα. Διότι αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ειλικρινή ανάγκη που έχουν οι πολίτες στα νησιά του Αν.Αιγαίου και σε όλη την ενδοχώρα.

Καμία απολύτως σχέση με αυτό που μας επιβάλλει το εθνικό καθήκον»

Μάλιστα ο ίδιος δεν άφησε «αστερίσκους» σχετικά με το αν τα χθεσινά και προχθεσινά γεγονότα στη Λέσβο έχουν κάποια σχέση με την τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα:

«Και βλέπουμε από χθες, εντελώς τυχαία, μόλις κατετέθη η τροπολογία για τις ΜΚΟ , ξαφνικά τους μετανάστες να εξεγείρονται στη Λέσβο.

Οργανωμένοι με πανό, με μεγάλη οργάνωση στις πορείες τους. Είχαν μάλιστα και οδηγίες για το πως θα αποφύγουν τα δακρυγόνα.

Τυχαίο μάλλον θα είναι, τώρα που η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει το πεδίο δράσης των ΜΚΟ»

Αν δούμε ότι υπάρχουν ΜΚΟ πίσω από τις κινητοποιήσεις θα έχουν κακά ξεμπερδέματα. Πολύ κακά ξεμπερδέματα»

(φωτο:eurokinissi)