• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Κρατηθείτε καλά- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η ύψωση του σταυρού στη Μυτιλήνη, δεν αποτελεί δήλωση χριστιανικής πίστης, αντίθετα δείχνει…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατηθείτε καλά- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η ύψωση του σταυρού στη Μυτιλήνη, δεν αποτελεί δήλωση χριστιανικής πίστης, αντίθετα δείχνει…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κι εκεί που νομίζουμε οτι τα έχουμε ακούσει όλα...
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Με δήλωση του, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, σχολιάζει την υπόθεση της τοποθέτησης τα χαράματα της περασμένης Κυριακής, υπερμεγέθη μεταλλικού σταυρού στη βραχώδη παραλία-αρχαιολογικό χώρο στου Απελή, πολύ κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Πάλλης, «ο μεταλλικός σταυρός που στήθηκε στου Απελή στη Μυτιλήνη τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν αποτελεί δήλωση χριστιανικής πίστης. Εκδηλώσεις της χριστιανικής πίστης αντίθετα, αποτελούν η έμπρακτη αγάπη, η ανοχή και η αλληλεγγύη» σημειώνει.

Και συνεχίζει ο κ. Πάλλης: «Ένας μεταλλικός σταυρός ύψους 10 μέτρων, που στήνεται σε έναν δημόσιο χώρο με το έτσι θέλω, χωρίς καμία άδεια και καμία προδιαγραφή ασφαλείας, αποτελεί μια επικίνδυνη αυθαιρεσίαγια να μην αναφερθούμε στην αισθητική, και μάλιστα σε έναν χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Όταν μάλιστα για την αυθαιρεσία αυτή έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες άτομα κι έχουν χρησιμοποιηθεί βαριά μηχανήματα, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια, αλλά για την υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου όξυνσης».

Ο κ. Πάλλης καταλήγει σημειώνοντας: «Ποιους βολεύει μια νέα πόλωση γύρω από το μεταναστευτικό, μια περίοδο που τόσα χρόνια προβλήματα του τόπου, μικρά και μεγάλα, διευθετούνται κι επιλύονται; Ποιους βολεύει η επαναφορά της μισαλλόδοξης ατζέντας της ακροδεξιάς, και μάλιστα με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, κόντρα σε κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού του δημόσιου συμφέροντος;»

Τα σχόλια δικά σας.

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, είχε δηλώσει:

«Πάμε τώρα στο πολιτικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Μι ακόμη πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αναθεώρηση του άρθρου 102 παράγραφος 2, στην οποία συμπεριλαμβάνουμε την δυνατότητα αναγνώρισης εκλογικού δικαιώματος σε αυτοδιοικητικές εκλογές, σε αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα στη χώρα.

Τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με μια δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, υποψήφιου δήμαρχου Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω μεταρρύθμιση παρουσιάστηκε από το δεξιό τύπο, ως ένα σκοτεινό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει ο εκλογικός χάρτης. Προφανώς, η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει την επόμενη περίοδο, δεν ισχύει για αυτές τις εκλογές.
Άρα λοιπόν καταρρίπτεται αυτό το επιχείρημα.

Αλλά εξηγήστε μου, γιατί θα έπρεπε, άνθρωποι που ζουν πια στα βόρεια προάστια και κατοικούσαν πριν 30-40 χρόνια στις αστικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας να κατεβαίνουν με τα τζίπ τους και να ψηφίζουν και αυτοί που μένουν μόνιμα και κρατούν ζωντανές τις γειτονιές να μην έχουν δικαίωμα ψήφου;

Εξηγήστε μου, γιατί στα νησιά μας, που στα χωριά οι μετανάστες έχουν κρατήσει ανοιχτά τα σχολειά με τα παιδιά τους, που έχει μειωθεί ο πληθυσμός και υπάρχει πρόβλημα, γιατί να μην έχουν το δικαίωμα;

Αυτοί που συνεισφέρουν στα έσοδα των δήμων, αυτοί που στηρίζουν την παραγωγή της περιοχής.»

Σε άλλη του ομιλία, είχε αναφέρει: «είμαστε ξεκάθαροι στη βούλησή μας να παραμείνουμε πιστοί στις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές. Όσο λοιπόν, διαρκούν οι προσφυγικές ροές και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι νησιώτες στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Λέρο και στην Κω, θα απολαμβάνουν το προνόμιο του μειωμένου ΦΠΑ. »


Λοιπόν; Είναι «όλοι ίδιοι» ;

(φώτο: Eurokinissi)

  • 520
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...