Κουτσούμπας σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η οργή του λαού

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή,

σημείωσε ότι η κυβέρνηση «κάτω από τον προσχηματικό τίτλο “Στήριξη των πληγέντων”, πιο σωστά των πληγέντων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στριμώχνει στο πολυνομοσχέδιο ένα σωρό άρθρα άσχετα μεταξύ τους τα οποία όμως αφορούν σοβαρά ζητήματα που πλήττουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση δεν παραλείπει να θεσμοθετήσει και ορισμένα δωράκια στο κεφάλαιο».

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ με όποιους συγκυβερνήτες, μπορεί να πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και να συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες υπηρετώντας πάλι τα συμφέροντα των λίγων, όπως συμβαίνει πολλά χρόνια».

«Η μόνη ανησυχία που έχετε όλοι σας είναι μη τυχόν εκφραστεί στις εκλογές μαζικά η οργή και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και συνεχίζει να εκφράζεται πολύμορφα για να μη συνεχιστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, για να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι τόσο στα Τέμπη όσο και στην πανδημία, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους σεισμούς, σε άλλες φυσικές καταστροφές «αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ανάγκες και η προστασία της ζωής του λαού αντιμετωπίζονται ως “κόστος” γι’ αυτό και παραμερίζονται για να μην πληγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και οι λεγόμενες “αντοχές” της καπιταλιστικής οικονομίας».

Είπε ότι «προκειμένου να αποσπαστεί πάση θυσία η στήριξη και η ανοχή του λαού σε αυτή την πολιτική, επιστρατεύεται ξανά το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας και σταθερότητας. Όμως αυτή η πολιτική είναι που μεγαλώνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στη ζωή του λαού» και πρόσθεσε ότι «στο στόχο της λεγόμενης “σταθερότητας” συναντώνται όλοι», ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και «όλος ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα τον εκπληρώσει».

«Όλα τα υπόλοιπα κάλπικα διλήμματα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης είναι “κουβέντα να γίνεται” γιατί το ερώτημα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει, ούτε πώς θα κυβερνήσει. Το πραγματικό και κρίσιμο ερώτημα για το λαό είναι το για ποιον και τι ακριβώς θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι οι βασικές ενότητες που περιλαμβάνονται και στα κυβερνητικά προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι «το Ταμείο Ανάκαμψης, η στρατηγική της περιβόητης “πράσινης μετάβασης” που πλήρωσε και πληρώνει ο λαός, η πολιτική της “απελευθέρωσης” σε Ενέργεια, Μεταφορές, Νερό, η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μπορούν να οδηγήσουν και σε επώδυνο συμβιβασμό με την Τουρκία για τα κυριαρχικά δικαιώματα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε ότι αυτές οι στρατηγικές συγκλίσεις ήταν το έδαφος για διάφορα κυβερνητικά σχήματα, με συγκυβέρνηση, τα προηγούμενα χρόνια μαζί και «με κόμματα “μιας χρήσης”, όπως το «Ποτάμι», ο ΛΑΟΣ, οι ΑΝΕΛ» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «αν τα συμφέροντα του κεφαλαίου το απαιτήσουν, θα το ξανακάνετε».

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί