Κουμουτσάκος για Τσαβούσογλου: Πιο αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική η στάση της Αγκυρας

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,και βουλευτής της Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

 

«Η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο ότι η γνωστή τουρκική πολιτική όχι μόνο δεν έχει κάτ’ ελάχιστο μεταβληθεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική», δηλώνει ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,

Σε σημερινή του δήλωση, προτάσσει την ίδια ώρα ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων την οποία δε διστάζει επί τριάμισι χρόνια να διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία;».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση

«Η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο ότι η γνωστή τουρκική πολιτική στα θέματα:

-του Αιγαίου

-της υφαλοκρηπίδας

-του casus belli

-του Κυπριακού

-της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

-του προσφυγικού, καθώς και

-στο ζήτημα των οκτώ,

όχι μόνο δεν έχει κάτ’ ελάχιστο μεταβληθεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική.

Προκύπτει, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η Κυβέρνηση:

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων την οποία δε διστάζει επί τριάμισι χρόνια να διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία;

Αυταπάτες, παραπλάνηση και μεγάλα, κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική και τα εθνικά ζητήματα, δεν είναι μόνο απαράδεκτα, μπορούν να γίνουν και επιζήμια».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...