Κούλογλου για Κασσελάκη: «Φιλότιμη, αλλά τεχνητή η προσπάθεια που κάνει»

Για «φιλότιμη προσπάθεια του Κασσελάκη να ενισχύσει την αριστερή αντικυβερνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο One Channel.

«Οι θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς καθώς και τα γραπτά του της προηγούμενης δεκαετίας δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς. Η προσπάθεια που γίνεται μοιάζει τεχνητή.

Τα διπλά μηνύματα προκαλούν σύγχυση στους πολίτες. Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε θέσεις στον ΣΕΒ, που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τις θέσεις της Αριστεράς η των Σοσιαλιστών, αλλά ακόμη και των κεντρώων στην Ευρώπης. Τα stock options αφορούν στελέχη επιχειρήσεων στην Αμερική, όχι εργαζομένους στην Ελλάδ».

Ακολουθεί την τακτική του σαλαμιού. Προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο -είτε με απειλές, είτε με διαγραφές- να διώξει από το κόμμα τους πιο φανατικούς αντιπάλους του, χωρίς ωστόσο να φύγουν και οι αντίπαλοι του που κρατούν μια πιο μετριοπαθή στάση. Γιατί αν φύγουν κι αυτοί, θα μπορούν πλέον οι αποχωρήσαντες να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα με 10 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύει να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή φαίνεται να είναι η τακτική του αλλά συχνά δεν την τηρεί με συνέχεια. Άλλοτε εμφανίζεται ενωτικός και άλλοτε όχι.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια σύγχρονη Αριστερά με πρόσωπα που δεν έχουν φθαρεί και με αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας. Θα πρέπει να διατυπώσει προτάσεις για την ελληνική κοινωνία, που δεν ακούγονται μέχρι σήμερα στο δημόσιο διάλογο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πολύ βαθιά κρίση και η εκλογή Κασσελάκη είναι το αποτέλεσμα και κορύφωση της. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, όταν υπέγραψε το μνημόνιο, και έπειτα, έχασε τον χαρακτήρα του. Απέκτησε ένα υπαρξιακό πρόβλημα, που γιγαντώθηκε μετά το 2019, καθώς δεν έγινε και η απαραίτητη ανασκόπηση για την περίοδο της διακυβέρνησης».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί