Κοτζιάς: Καμία ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση».

 

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι εκτίμησή του είναι ότι έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι η πολιτική μου εκτίμηση. Το έχω πει και στον πρωθυπουργό», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε μαζί του.

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε στο πλαίσιο μιας αναγκαίας συνεργασίας για να βγει η χώρα από το μνημόνιο. «Είχα πει ότι η κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση σωτηρίας και δεν είχα αντίρρηση να συνεργαστεί με τη λαϊκή δεξιά. Όμως τώρα τελείωσαν τα μνημόνια και ερχόμαστε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης που χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με προοδευτικές δυνάμεις.

«Η παραίτησή μου δεν ήταν παρόρμηση»

Αναφερόμενος στην παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Ο καθένας με τις ευαισθησίες του. Η πολιτική πρέπει να έχει και συναίσθημα. Η παραίτησή μου δεν οφειλόταν σε παρόρμηση.

Μάλιστα, άφησε νέες αιχμές, τόσο κατά του κ. Καμμένου, όσο και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο και τον οδήγησαν σε παραίτηση, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση που έγινε διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση». «Είμαι σοβαρός άνθρωπος», πρόσθεσε.

«Ο Καμμένος πρότεινε εγγυήτριες δυνάμεις στην πΓΔΜ»

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας, στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ πρότεινε να υπάρξουν εγγυήτριες δυνάμεις της FYROM. «Αυτό που δεν θέλουμε εμείς για την Κύπρο, το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρας. Δεν θα δεχόταν κανένας Σλαβομακεδόνας εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία», ανέφερε.

«Προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στον κ. Καμμένο και σε μένα και μετά να εμφανιστεί ότι είμαι ζόρικο παιδί κι ότι υπάρχει πρόβλημα με τον χαρακτήρα μου», ανέφερε.

«Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας»

Μάλιστα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επανεξέτασης του θέματος με τα Σκόπια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Μάρτιο. «Η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και τον Δεκέμβρη. Και η συμφωνία λέει ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να ψηφιστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας;» σχολίασε.

(Protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...