Κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του Μαξίμου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη (Βίντεο)

Όπως διαβάσατε νωρίτερα σε άρθρο μας στο el, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ.Λαζαρίδης έφυγε από το κόμμα του κ.Πάνου Καμμένου διότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμφωνεί με τις ενέργειες του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης, στο Σκοπιανό.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Λαζαρίδη.

Η απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μ. Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις «… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» η απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη.

Τι δήλωσε ο κ.Τσίπρας

Στην είδηση της ανεξαρτητοποίησης του Λαζαρίδη, αναφέρθηκε και ο Τέρενς Κουίκ

«Καταρχήν, είναι σαφές ότι (ο Γ. Λαζαρίδης) δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν, είτε εκβιαζόμενοι και πιεζόμενοι με απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία, όμως, η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί. Γιατί, για παράδειγμα, το θέμα τού πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έλθει, τέλος του χρόνου, αυτό, όπως είπε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όταν θα έλθει η στιγμή» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να μάθει τι δεσμεύσεις είχε δώσει ο συγκεκριμένος καλός συνάδελφος στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό, ενώπιον μάλιστα δύο υπουργών, όπως λέει και η ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, αλλά πάντως είναι σαφές ότι όποιος φεύγει από το πόστο του, είναι η άποψη μου, πρέπει να παραδίδει την έδρα του» σημείωσε ο κ. Κουίκ και προσέθεσε:

«Άμα δεν αντέχεις να την υπηρετήσεις και μάλιστα απέναντι σε εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση, να επανέλθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους και τα ανομήματά τους, αν γίνεσαι συνεταίρος τους, κομμάτι τους, συνένοχός τους σε ό,τι πάνε να κάνουν και με τη συνδρομή που έχουν από τα γνωστά ΜΜΕ, τότε δεν μπορείς να ανήκεις στην οικογένεια των ΑΝΕΛ, δώσε την έδρα για να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε».

Συμπέρασμα

Βλέπουμε ότι η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η κυβερνητική συνοχή προς ώρας δεν κινδυνεύει αλλά μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu