Κοντοζυγώνει ο χειμώνας! Κυβέρνηση: «Αν ο Πούτιν κλείσει τη στρόφιγγα η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη»

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς λόγω της αύξησης του αερίου οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί.

Αν περισσέψουν χρήματα θα στηριχτεί ο κόσμος και για άλλες ανάγκες του» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Οι τιμές του φυσικού αερίου θα καθορίσουν πώς θα διατεθεί ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει βρει το οικονομικό επιτελείο από την αύξηση των εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό δήλωσε σήμερα Παρασκευή στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς λόγω της αύξησης του αερίου οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Αν περισσέψουν χρήματα θα στηριχτεί ο κόσμος και για άλλες ανάγκες του» διαβεβαίωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη απέναντι στο ενδεχόμενο η Μόσχα να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και σημείωσε ότι ότι εμείς θα έχουμε ούτως ή άλλως 15% μείωση στο αέριο σε σχέση με το 2021, γιατί βάζουμε στην παραγωγή ρεύματος και το λιγνίτη ενώ θα χρησιμοποιούμε και πετρέλαιο και θα μπουν στο σύστημα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

(skai – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί