• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κομμουνιστική Ελλάδα: Ξεσηκώθηκαν οι «εργατοπατέρες», επειδή υπάρχει ο ορίζοντας οι εργαζόμενοι, να βγάζουν περισσότερα ΛΕΦΤΑ!

Κομμουνιστική Ελλάδα: Ξεσηκώθηκαν οι «εργατοπατέρες», επειδή υπάρχει ο ορίζοντας οι εργαζόμενοι, να βγάζουν περισσότερα ΛΕΦΤΑ!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Πόλεμος ξέσπασε τις τελευταίες ώρες, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο λόγος είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Κ.Μητσοτάκης, στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

Ολόκληρη η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης

«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Ανάλυση των παραπάνω δηλώσεων: Αν μια επιχείρηση αποφασίσει από κοινού με τον εργαζόμενο η πενθήμερη εργασία να γίνει επταήμερη, τότε δεν θα υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας.

Συμπέρασμα: Θα πρέπει να διαχωρίσουμε την υποχρεωτική επταήμερη εργασία, από την συμφωνημένη και προαιρετική επταήμερη εργασία.

Σημείωση: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, αν θέλουν να δουλέψουν παραπάνω ώστε να βγάλουν παραπάνω χρήματα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Τέλος, θα πρέπει να σχολιάσουμε και το γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Οι γνωστοί εργατοπατέρες ξεσηκώθηκαν, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι είναι ΚΑΛΟ και ΘΕΜΙΤΟ, οι εργαζόμενοι αν θέλουν, να δουλεύουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ώστε να βγάζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!!

Με αφορμή τα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης και με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, είδαμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα Κομμουνιστική, στην οποία δεν αλλάζει τίποτα και όλα μένουν ίδια και το χειρότερο από όλα είναι, ότι οι άνθρωποι δεν κυνηγάνε την βελτίωση, αλλά μένουν ΣΤΑΣΙΜΟΙ!

Πηγή φωτογραφίας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •