Κόλπο-έκπληξη από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα συνιστώσα που «ταράζει τα νερά»

Μια νέα συνιστώσα έρχεται μέσα στα «σπλάχνα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Αυτή την στιγμή οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ που βρήκαν στέγη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μια Δεξιά συνιστώσα (πολιτική υποομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που έχει διαφορετική φωνή από την κεφαλή της παράταξης υποτίθεται) η οποία θα προσπαθήσει να πείσει τους Δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η κίνηση δεν θα γίνει από δική τους πρωτοβουλία. Ακόμα και βαθύτατα Αριστερά στελέχη μπορεί να εμφανιστούν με πατριωτικές απόψεις το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευρύνουν τον εκλογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου είναι καλός αλλά το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο.

Ο κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ που εμφανίζεται συσπειρωμένη.Πείθει το δεξιό ακροατήριο, ειδικά με τις κινήσεις της στον τομέα της Ασφάλειας (κατάργηση ασύλου και αύξηση των αστυνομικών περιπολιών) αλλά και στον τομέα της οικονομίας (μειώσεις φόρων). Αντιθέτως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ακόμα πάνω της τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό το δεδομένο είναι αρκετό ώστε να μην πείσει το σχέδιο της «Δεξιάς συνιστώσας» και επιπλέον το πολιτικό σκηνικό είναι μοιρασμένο. Από την μια πλευρά έχουμε το Αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα μικρότερα Αριστερά κόμματα της Συμπολίτευσης και από την άλλη πλευρά έχουμε την σαφώς λιγότερο Αριστερή ΝΔ η κεφαλή της οποίας έχει ελεύθερες αντιλήψεις.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...