«Κόκκινος εργολάβος» και «ΣΥΡΙΖΑ TV»: Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις – Σοκαρισμένη η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέρα με την μέρα οι αποκαλύψεις για το «μαγαζί» ΣΥΡΙΖΑ σοκάρουν όλο και περισσότερο.

Κοινή συνισταμένη στα όσα αποκαλύπτουν ο Σάμπυ Μιωνή και ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι η προσπάθεια να στηθεί ένα παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το χαρακτηρίζουν τα άλλα κόμματα.

Συγκεκριμένα, μετά το ηχητικό της συνομιλίας του πιο στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπου ο πρώην υπουργός ακούγεται να μιλά για «μαγαζιά», για «κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά» και «έχουν ατζέντα», η κατάθεση του «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα, που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στριμώχνει ακόμα περισσότερο Νίκο Παππά, βάζοντας ένα τεράστιο δίλημμα στον επίσης στριμωγμένο Αλέξη Τσίπρα:

  • Να απομακρύνει τον στενό του συνεργάτη και φίλο όπως του συστήνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και άνθρωποι του πολύ στενού του περιβάλλοντος διακινδυνεύοντας την όποια αντίδραση του (ίσως ο κ. Παππάς θα γνωρίζει άλλα πράγματα που δεν πρέπει να ακουστούν)
  • ή να συνεχίζει να τον καλύπτει;

Ο «κόκκινος εργολάβος», όπως είχε χαρακτηριστεί ο κ. Καλογρίτσας λόγω της σχέσης του με τον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στις αποκαλύψεις, επειδή η πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία CCC προσέφυγε κατά της εταιρείας του «Τοξότης». Συγκεκριμένα, η CCC έχει προσφύγει κατά του Καλογρίτσα απαιτώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

H πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης», «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Όταν ερωτήθη ποιο είναι το «White House», απάντησε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για την συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ενός διαγωνισμού παρωδία, την ευθύνη του οποίου είχε ο κ. Παππάς και αποτέλεσε σημαία της κυβέρνησης Τσίπρα για την…ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται, δηλαδή, για εικονικά τιμολόγια τα οποία δόθηκαν στην εταιρεία «Τοξότης» για να αγοράσει κανάλι.

Για να γίνει ένα «ΣΥΡΙΖΑ TV».

Η μεθόδευση και η προσπάθεια του «white house» να βρεθεί με τηλεοπτική άδεια ο κ. Καλογρίτσας, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο δικαστήριο, στέφθηκε με επιτυχία. Η εξέλιξη όμως δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε το «μαγαζί» καθώς δεν βρέθηκε τελικά το συνολικό ποσό για να πληρώσει την άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πέρσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει – να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για τον λόγο αυτό.

Τα ερωτήματα με το Documento

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται και σε μια άλλη πτυχή των αποκαλύψεων που αφορά την έκδοση της εφημερίδας Documento και την σύντομη διαδρομή του Κώστα Βαξεβάνη από την θέση του «απλού εργαζόμενου» σε αυτή του ιδιοκτήτη.

«Από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento. Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης», αναφέρει σε ανακοίνωση της. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θυμίζουν την στενή σχέση του Κώστα Βαξεβάνη με τον Νίκο Παππά, αλλά και τις επιθέσεις του Documento κατά κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού με «fake news για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ», όπως τονίζουν.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί