όπως συμβαίνει στην Ισπανία, με το «Sumar», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στην Ισπανία, στο πλαίσιο Διάσκεψης για την Ημέρα της Ευρώπης με θέμα «Στο δρόμο προς μια κοινωνική Ευρώπη, με νέα δικαιώματα».
Μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της ισπανικής κυβέρνησης Γιολάντα Ντίαζ, η οποία υπήρξε εκ των πρωτεργατών δημιουργίας του εν λόγω μετώπου, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι «το Sumar έχει δείξει το δρόμο για τη συνεργασία πράσινων και κόκκινων δυνάμεων στην Ευρώπη και την ανάγκη ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου» και πρόσθεσε ότι «για να γίνει και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στην Ισπανία και στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πράσινο κόμμα».
Στο σημείο αυτό, είπε ο κ. Κόκκαλης, υπήρχε πλήρης ταύτιση με την κ. Ντίαζ, η οποία υποστήριξε ότι «οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι κλειδί για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου το οποίο δεν θα επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει βήματα πίσω στο δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, σε όλα τα άλλα δικαιώματα και βέβαια στην πράσινη μετάβαση».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα
- Απίστευτο! Βίντεο προσομοίωσης δείχνει τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν κόψετε τη ζάχαρη για 30 ημέρες
- Μητσοτάκης: «Μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Πρόεδρο Trump διάβασα ότι ήταν ψεύτικη»
- Ο James Cameron αποκάλυψε λεπτομέρειες για την πιο διάσημη σκηνή του Τιτανικού
- Οι εντυπωσιακοί «Κήποι των Βερσαλλιών» μετακόμισαν στην… Ισπανία – Δείτε εικόνες
- Γάμος “αστραπή!”: Γαμπρός χώρισε τη νύφη γιατί χόρευε…με τον ξάδερφό της! ΒΙΝΤΕΟ
- Λωρίδα της Γάζας: Η αντίδραση της Κίνας στο σχέδιο Τραμπ
- Χαλκιδική: Σε άνοδο η οικονομία της περιοχής – Η οικιστική ανάπτυξη προβληματίζει τους επιχειρηματίες
- Φρικτή πτώση 32χρονου ορειβάτη στην Κίνα: Σκοτώθηκε για μια φωτογραφία! vid
- Δήμος Αθηναίων: Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων και καμπανών αύριο