ΚΚΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς

Ανακοίνωσε εξέδωσε το ΚΚΕ για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άντονι Μπλίνκεν στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν έγινε «στο φόντο της εξελισσόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, των ορατών κινδύνων γενίκευσης της σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, του μακελειού στην Ουκρανία και των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων που δρομολογούνται στα ελληνοτουρκικά» και πως στόχο είχε «την αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή».

«Όπως φαίνεται, κομμάτι αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών είναι και η κούρσα των εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, όπως αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες με την αποστολή μιας ακόμα φρεγάτας στο “στόμα του λύκου”, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας, στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για εξοπλισμούς που, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τις λεγόμενες «αμυντικές δαπάνες», θα κληθεί να χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Συνεπώς, οι αναφορές για τις “πιο ισχυρές από ποτέ” σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, στην πραγματικότητα σημαίνουν ότι οι κίνδυνοι για τον λαό, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι μεγαλύτεροι από ποτέ», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Τώρα απαιτείται να δυναμώσει η επαγρύπνηση και η εναντίωση του λαού μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να δυναμώσει η πάλη για την επιστροφή των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων, για να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα αποστολή, για το κλείσιμο των βάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για να πάψει να χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος ως πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση του κόμματος.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί