• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΙΝ.ΑΛ.: Ο Πρωθυπουργός να απαντήσει τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο

ΚΙΝ.ΑΛ.: Ο Πρωθυπουργός να απαντήσει τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «τα διαλαμβανόμενα στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2018» κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.).

 

Όπως υποστηρίζει, «έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα κατηγορίες που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας σχετικά με τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων, αλλά και τις επιχορηγήσεις παραγόντων των διεθνών αγορών, προκειμένου να επικυρωθεί τελικώς η συμφωνία των Πρεσπών και άλλα “ηχηρά” παρόμοια.

Κι όλα αυτά, εν μέσω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ, παρόντα και προεδρεύοντα.

Προφανώς, ουδέποτε σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, ακόμη και στο απώτατο παρελθόν, έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Προφανώς, επίσης, είναι αδιανόητο Πρωθυπουργός να ακούει τους υπουργούς του να εκτοξεύουν εν συνεδριάσει τέτοιες κατηγορίες και να μην αντιδρά. Είναι, τέλος, προφανέστατο πως η διακίνηση σε διεθνές επίπεδο τέτοιων κατηγοριών προσβάλλει σοβαρότατα τη χώρα.

Τέλος, η διευκρινιστική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής περί μυστικών κονδυλίων των υπουργείων αποδεικνύει πως οι κατηγορίες αυτές πράγματι εκτοξεύτηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018».

Οι 19 ερωτώντες βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, αν

«αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πέραν των πολιτικών διαφωνιών, η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την “προώθηση” της συμφωνίας των Πρεσπών;

Αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική σας αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του υπουργού των Εξωτερικών;».