• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Κι όμως σοβαρολογεί ο Χ. Σπίρτζης: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού»

Κι όμως σοβαρολογεί ο Χ. Σπίρτζης: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού»

«Είναι πλέον προφανές ότι με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η χώρα μας διαδραματίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης»,

υπογραμμίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή και την πρόσφατη τετραμερή σύνοδο της Θεσσαλονίκης, στις 4 Ιουλίου, όπου διαπιστώθηκε η πολιτική βούληση για διεύρυνση της συμφωνίας με τη Βουλγαρία και τη δημιουργία ενός βαλκανικού δακτυλίου πολυτροπιικών συνδυασμένων μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει ότι με συγκεκριμένες πολιτικές και συνεργασίες, η Ελλάδα «παύει να είναι μια απομονωμένη χώρα στο άκρο της Ευρώπης», όπου την είχαν οδηγήσει «ψυχροπολεμικές λογικές» του παρελθόντος, και τονίζει: «Το όραμα μας είναι η περιοχή μας να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Με συνδέσεις, σύγχρονα δίκτυα μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Με καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών και μόνιμες παραγωγικές συνεργασίες».

Επισημαίνει δε ότι στον τομέα των υποδομών και των συνδυασμένων μεταφορών, αυτή η πολιτική έχει αρχίσει και αποδίδει και αναφέρεται αναλυτικά στα έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί στη χώρα μας ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στις διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες της Βαλκανικής, η υλοποίηση των οποίων κάνει το όραμα πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu