Η ίδια αρχικά δήλωσε:
«Είναι μια τραγωδία που μας έχει συγκλονίσει όλους και θα συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους και στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό μπροστά στις οικογένειες των θυμάτων. Θα έλεγα πως το βασικό μέλημα είναι διττό.
Πρώτον, να χυθεί άπλετο φως, να προχωρήσει γρήγορα η δικαιοσύνη αλλά θα βάλω και μια άλλη παράμετρο. Να μην μείνει καμία σκιά, είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια τέτοια τραγωδία να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Αυτό βοηθάει καταλυτικά στην κάθαρση.
Το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, τι έγινε στον τόπο της τραγωδίας, όλα αυτά είναι αντικείμενο της δικαιοσύνης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας, μπορεί να απαντήσει σε όσα μπορεί να απαντήσει ένας εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας. Και απάντησε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός.
Όταν ερωτήθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ήταν δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα, απάντησε στη βάση των στοιχείων που είχε μπροστά του και τα οποία στοιχεία με κατηγορηματικό τρόπο απαντούσαν στο ερώτημα. Όταν ερωτήθηκε αργότερα, τον Απρίλιο πέρυσι, πάνω από ένα χρόνο μετά την τραγωδία εκεί είχε πει για το συγκεκριμένο θέμα για το τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, είχε πει ρητά πως αυτό θα το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη.
Σχετικά με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και για το εάν ήταν ορθό να μπει στις εκλογικές λίστες της ΝΔ, απάντησε:
«Αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με την όποια διερεύνηση ποινικών ζητημάτων για οποιονδήποτε. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε μέσα σε λίγες ώρες μετά την πρωτοφανή τραγωδία και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κατηγορία προσωπική κατά του.
Εάν υπάρξει το παραμικρό στοιχεία εκ μέρους της δικαιοσύνης για οπουδήποτε πρόσωπο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η συνάντηση Σάκκαρη με τον Νο1 του κόσμου Αλκαράθ μέσα στο γήπεδο – ΒΙΝΤΕΟ
- Θα εκπλαγείτε: 10 πρακτικοί τρόποι χρήσης του λαδιού καρύδας που δεν γνωρίζατε
- Αποφασισμένος ο Τραμπ: Κοινές επιχειρήσεις ΗΠΑ – Ισημερινού για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, Vid
- Πρωινές εκρήξεις από ιρανικούς πυραύλους στην Ιερουσαλήμ, vid
- Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν νέα πλήγματα στην Τεχεράνη
- Έτσι τους…εξαφάνισε! Το βίντεο που έγινε viral στο “Χ”
- Στην Ινδία λατρεύουν τον Νετανιάχου ως… θεότητα, Vid
- WSJ: Μαχητικό F/A-18 κατέρριψε “κατά λάθος” τα τρία αμερικανικά F-15! Vid
- Μικρόβια πλανητών ίσως «βολτάρουν» στο ηλ. σύστημα μέσω θραυσμάτων αστεροειδών, σύμφωνα με μελέτη
- Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κύπρο «λόγω της απειλής ένοπλης σύγκρουσης»









