«Καυστική» δήλωση Γ.Κουμουτσάκου: «Παγκόσμια πρωτοτυπία – Η Ελλάδα έχει δύο ΥΠΕΞ»

Η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον δεν έμεινε στο απυρόβλητο από την ίδια την κυβέρνηση

δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί καυστικά από τον τομεάρχη εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει δυο υπουργούς Εξωτερικών, σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ακόμη, διερωτήθηκε ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική στη χώρα και έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ, σημείωσε πως η ελληνική πλευρά έδειξε την «καλή της θέληση» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούστης, «άδειασαν» τον Πάνο Καμμένο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu