• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καυγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα: Ποιος έχει δίκιο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καυγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα: Ποιος έχει δίκιο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες ώρες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αντιμάχονται για τα πλεονάσματα.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν, όταν μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε τον Κ.Μητσοτάκη, για «επιλεκτική αμνησία».

Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτή, πως κατά τη συνάντηση του με την Α.Μέρκελ, «δεν είπε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αρκέστηκε να παραπέμψει την πολυδιαφημισμένη υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για μείωσή τους, που με τη σειρά της θα έφερνε φορολογικές μειώσεις, για μετά το 2021. Δεν είπε κουβέντα για τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τη χώρα».

Και συνεχίζει: «Η επίσκεψη στο Βερολίνο επιβεβαίωσε αυτό που διαφάνηκε ήδη από την επομένη των εκλογών. Η ΝΔ υποσχέθηκε πολλά τα οποία πολύ γρήγορα φαίνεται να ξεχνάει. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έπαθε επιλεκτική αμνησία, ο ελληνικός λαός όμως και θυμάται και κρίνει».

Στην συντονισμένη αυτή επίθεση, συμμετείχαν και οι Ε.Τσακαλώτος και Δ.Παπαδημούλης με δημοσιεύσεις που έκαναν στον προσωπικό τους λογαριασμό σε Facebook και twitter αντίστοιχα.


Ποια είναι όμως η αλήθεια; Προεκλογικά ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει, ότι το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, θα τεθεί από το 2021 και μετά, αφού η χώρα μας θα έχει κερδίσει τη χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη, επειδή δεν ζήτησε τη μείωση των πλεονασμάτων μέσα σε 2 περίπου μήνες που κυβερνά τη χώρα, τη στιγμή που ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει σαφές πως θα γινόταν μετά το 2021. Είναι τουλάχιστον αστείο κι όμως συμβαίνει! Κάποιος πρέπει να τους πει ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν και βίντεο, γίνονται ρεζίλι.

Απάντηση στα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε και ο υπουργός επικρατείας Στέλιος Πέτσας, λέγοντας:

«Η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, στη ΔΕΘ -σας παραπέμπω στην περσινή- σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, και τον Ιανουάριο και τον Μάιο, ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι αυτό που προτάσσουμε για να κερδίσουμε αξιοπιστία. Και κερδίζοντας αξιοπιστία από τους εταίρους μας, θα θέσουμε τον στόχο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Αυτή η συζήτηση, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ξέρετε, και με την επιστολή που έχει στείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

Σχετικό βίντεο δημιούργησε και η Ομάδα Αλήθειας, απολαύστε το:

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •