• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Καυγάς Μάρκου και Θεοδωράκη στη Βουλή για το Σκοπιανό: «Να πας να τα πεις στη Θεσσαλονίκη αυτά!»

Καυγάς Μάρκου και Θεοδωράκη στη Βουλή για το Σκοπιανό: «Να πας να τα πεις στη Θεσσαλονίκη αυτά!»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής άνοιξε τα χαρτιά του και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

 

Λέω «ναι» στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

«Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, έχει αδυναμίες και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τη συζητήσουμε, αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν ασχολείται με την πολιτική προκειμένου να είναι συνεχώς στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»

Όπως είπε, «έχω αποφασίσει μπαίνοντας στην πολιτική ότι δεν θα γίνω μία κατσαρίδα της πολιτικής, δεν θα θυσιάζω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα, δεν με αφορά λοιπόν το λεγόμενο πολιτικό κόστος που συζητάμε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα. Του γυρίζω την πλάτη».

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε πει “ναι” στη λύση του Μακεδονικού»

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού. Όλες οι χώρες του πλανήτη τούς λένε Μακεδονία κι εμείς παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονές μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους, να τους δώσουμε το χέρι μας, να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 10-12 χρόνια και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια», είπε επίσης ο κ. Θεοδωράκης.

Σφοδρή αντιπαράθεση με την Κατερίνα Μάρκου

«Οταν πάτε στη Θεσσαλονίκη φοράτε τα ψηλοτάκουνα…». Όταν ολοκλήρωσε αυτή τη φράση του ο κ. Θεοδωράκης, αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας η πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση της ίδιας με τον κ. Θεοδωράκη.

«Ουστ! Να πας στη Θεσσαλονίκη να τα πεις αυτά», φώναξε η κυρία Μάρκου από το βάθος της Ολομέλειας στον επικεφαλής του Ποταμιού που βρισκόταν στο βήμα.

«Αφού τολμάτε και μιλάτε, εγώ δεν κυκλοφορώ στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να τους χαίρεστε τους νέους συμμάχους. Δεν φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που σας πήραν. Βάλτε τις γόβες σας και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τις απόψεις του κόσμου για αυτά που λέτε. Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία;», απάντησε, οργισμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης στη βουλευτή που ανέδειξε το Ποτάμι και σήμερα βρίσκεται στα έδρανα της ΝΔ.

 

(iefimerida)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu