Καββαδία-ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι ηθικοί αυτουργοί του ‘μαύρου’ στην ΕΡΤ»

Επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία,

η οποία, ακούγοντας στην Επιτροπή Θεσμών την σφοδρή κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Ευ. Βενιζέλου για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, την ερμήνευσε ως «έντεχνη και αγωνιώδη προσπάθεια» να αποσοβηθεί η απόδοση των ευθυνών για το «μαύρο».

«Γεγονός είναι ότι είναι αυτή η κυβέρνηση, ξανά άνοιξε την ΕΡΤ, μετά το «μαύρο» που έριξε η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για το «μαύρο».

Οι τελευταίοι που δικαιούνται να μας κουνάνε το δάχτυλο είναι οι ηθικοί αυτουργοί του μαύρου, ιδιαιτέρως όταν ο στόχος της Ν.Δ, έτσι όπως βγαίνει και από δηλώσεις διαφόρων στελεχών της παραμένει το μαύρο» είπε η κ. Καββαδία. Ως «παράδειγμα» επικαλέστηκε την επιλογή της ΝΔ να «απαγορεύσει» στα στελέχη της τη συμμετοχή σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να χρησιμοποιείται η ΕΡΤ, μόνο ως δέκτης και εικόνας των εκδηλώσεων της Ν.Δ., για να μοιράζεται αυτός ο ήχος και αυτή η εικόνα δωρεάν στα ιδιωτικά κανάλια.

Παρόλα αυτά, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες τις οποίες ούτε μπορούμε αλλά ούτε και θέλουμε να αγνοήσουμε.

«Δεν θέλουμε να τις αγνοήσουμε, γιατί θα αδικούσαμε με αυτό τον τρόπο τα όσα πολύ σημαντικά έχουν γίνει, τα όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν αλλά και τη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε.

Εννοώ δηλαδή, τώρα που η Επιτροπή για το μαύρο στην ΕΡΤ αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά ώστε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να ξεδιπλωθεί το όραμα για την ΕΡΤ, τώρα που επιτέλους μπορούμε να μιλάμε για χειραφέτηση της ΕΡΤ από την DIGEA με τη δημιουργία του αυτόνομου δικτύου ψηφιακών εκπομπών, αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο των ΜΜΕ.

Μιλάω για την αδειοδότηση των καναλιών, για την καταβολή των υποχρεώσεων επιχειρήσεων μμε και να επαναλάβουμε και να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, είναι αυτή η οποία για πρώτη φορά επέβαλε στους καναλάρχες να πληρώσουν – και καλό είναι να μην τα ξεχνάμε αυτά» εξήγησε η κ. Καββαδία.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...