Κατρούγκαλος: Έτσι θα παραμείνουμε μέχρι τέλους στην εξουσία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε ακόμα έργο να παράγουμε». Δηλώσεις που θα συζητηθούν!

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, την συμφωνία για το Σκοπιανό, τις τυχόν πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και πολλά άλλα μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτήν που λέει το σύνταγμα», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι, «η δική μας κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει, γιατί έχει έργο να παράγει».

Τι «έργο» είναι αυτό μετά όλα όσα έχουν συμβεί σε εθνικά θέματα, κοινωνία και οικονομία, μένει να το ζήσουμε.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, όταν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι, «ο Πάνος Καμμένος ήταν υποστηρικτικός προς την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία ακόμα και σε ζητήματα που δεν υπήρχε σύμπλευση απόψεων.

«Δεν νομίζω ότι υπονομεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Άμυνας «θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει και είναι σύμφωνος με την κυβερνητική πολιτική, εκτός από αυτό το πολύ σημαντικό θέμα».

«Είμαι βέβαιος ότι ως προς τη συμφωνία θα υπάρξει πλειοψηφία, ανεξάρτητα από τους ΑΝΕΛ», είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ερωτηθείς για τυχόν άλλες κυβερνητικές συμμαχίες, εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησε πως «στόχος είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία και θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε».

Πως θα γίνει άραγε αυτό;

Θα γίνει συμμαχία με βουλευτές από το Ποτάμι, το οποίο αποχώρησε ξαφνικά από το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο έχει αντιταχθεί στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό;

Τα λόγια του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση είναι «κούφια»;

Ή κάτι άλλο;

Σε ερώτηση πάντως για το ποιος θα ψηφίσει τη συμφωνία, στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δε θα την στηρίξουν, εκτίμησε ότι, «θα έχουμε πολύ πάνω από 151, όμως το θέμα είναι να έχουμε πολλές παραπάνω θετικές από ό,τι αρνητικές» και εξέφρασε την κυβερνητική αισιοδοξία ότι, «θα την έχουμε τη συμφωνία, άλλωστε άνθρωποι όπως ο Δανέλλης και ο Θεοδωράκης ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία», είπε τονίζοντας με νόημα ότι, «δεν έχουν μιλήσει όλοι».

Δείτε όλη την συνέντευξη:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu