Κατρούγκαλος: Δεν έχει γίνει και BBC η ΕΡΤ

Κατηγορηματικός ότι «δεν πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν» στο θέμα των συντάξεων και την περικοπή τους ή όχι απο 1η Ιανουαρίου εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε σύγκρουση «για τον απλό λόγο ότι αν και δεν έχουμε το μέτρο τις προέγκρισης έχουμε και τις αγορές».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιμένοντας ότι «δεν πρέπει και δεν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις».

Κληθείς να τοποθετηθεί στην κόντρα Νίκου Παππά-Νίκου Φίλη για την ΕΡΤ ο κ. Κατρούγκαλος αρχικά παρατήρησε ότι στην κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχει η ομοφωνία και η ομοχρωμία του παρελθοντος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι από τη ΝΕΡΙΤ. Δεν θελήσαμε να κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Μπορεί μερικοί να το σκέφτηκαν αλλά είναι η απόλυτη μειοψηφία».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η ΕΡΤ «δεν έχει γίνει BBC αλλά με κάποια εχέγγυα ανεξαρτησίας να γίνει καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια όχι μόνο στην ειδησεογραφία αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού».

«Έτσι όπως το ακούω, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο» είπε ακόμη για το θέμα ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη στο αντικείμενο και εκφράζει την κυβερνητική θέση αλλά κάθε κριτική πρέπει να την ακούμε ακόμα και αν προέρχεται από τη δική μας παράταξη».

Μιλώντας τέλος για το Σκοπιανό είπε ότι «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της άλλης πλευράς πώς να υλοποιήσει τη συμφωνία. Η υποχρέωσή της είναι η συνταγματική αναθεώρηση».

«Δεν πιστεύω ότι έχει ανακοπεί η δυναμική της συμφωνίας και ότι είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες. Είναι συμβιβασμός, όπως κάθε συμφωνία, αλλά ισορροπημένος υπέρ των δύο κρατών» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε «συναισθηματική αντίδραση» όσα γίνονται στην Ελλάδα υποστηρίζοντας «δεν είναι η αιτία της μόνο αυτά που έχουν ακούσει οι πολίτες αλλά και η τραυματισμένη εθνική υπερηφάνεια των καιρών των Μνημονίων».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu