Καταπέλτης ο Κυρανάκης για μια ακόμη φορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακυρώνοντας τα «επιχειρήματα» του αριστερού «success story».

Στην ειδική εκπομπή του Epsilon Tv «Από το Καστελόριζο στην Ιθάκη» ήταν καλεσμένος χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καλούμενος να δώσει απαντήσεις για την περιβόητη…έξοδο από τα μνημόνια.

Απέναντί του καθόταν ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, εκπροσωπώντας σαφώς την κυβερνητική ρητορική για την έξοδο από την σκληρή διεθνή επιτήρηση.

Για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο ο κ.Κυρανάκης, σχολιάζοντας την…πανηγυρική ομιλία Τσίπρα από την Ιθάκη, ενώ σημείωσε πως «από τα μνημόνια βγήκαν μόνο οι δανειστές».

Και συνέχισε:

«Οι δανειστές σταματούν να έχουν την υποχρέωση να δανείζουν στην Ελλάδα φθηνό χρήμα. Αυτή ήταν η συμφωνία και για τα τρία μνημόνια. 

Αυτό που μένει τώρα είναι τα μνημονιακά μέτρα. Προχθες έγινε το διάγγελμα Τσίπρα, σε λίγες μέρες έρχεται ο μνημονιακός ΕΝΦΙΑ. Στις 10 Σεπτεμβρίου έρχεται η μνημονιακή Τρόικα. 

Θα έχουμε 4 αξιολογήσεις τον χρόνο. Οι οποίες θα γίνουν από την ίδια την Τρόικα».

Μιλώντας στην συνέχεια για την περίφημη έξοδο στις αγορές , όπου και σταματά αυτομάτως ο «εύκολος δανεισμός» για την Ελλάδα, το στέλεχος της ΝΔ ανέφερε:

«Αν δούμε τα επιτόκια (δανεισμού) της Πορτογαλίας και την Ιρλανδίας, χωρών που βγήκαν από το μνημόνιο, η πρώτη έχει 1,75% και η Ιρλανδία έχει 0,70%. Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να δανειστεί με 4,2% όσο αφορα την έκδοση του 10ετούς ομολόγου. 

Μετά λοιπόν από όλη αυτή την προετοιμασία η Ελλάδα έχει 4,2% επιτόκιο. 

Η Ελλάδα χρεοκόπησε δύο φορές: Μία το 2010 όταν ο κ.Παπανδρέου μας έβαλε στο πρώτο μνημόνιο και η δεύτερη ήταν το 2015 όταν ο Τσίπρας μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο, τότε δηλαδή που είχε τελειώσει το δεύτερο μνημόνιο. Έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό;

Τότε τον Ιούλιο βγαίνανε στις ταράτσες οι δημοσιογράφοι του BBC και του CNN και λέγανε «σήμερα βγαίνει η Ελλάδα από το δεύτερο μνημόνιο και θα μείνει χωρίς πρόγραμμα».

Μετά λοιπόν το δημοψήφισμα του «όχι» που ο Τσίπρας έκανε «ναι», μας έφερε ο Τσίπρας το νέο μνημόνιο και επειδή εμείς πάνω από το κομματικό συμφέρον βάζουμε την χώρα το υπερψηφίσαμε. Του ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί λάκισαν τότε. Ψηφίσαμε με 222 βουλευτές το μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα λόγω του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν τα…διαγράμματα, με τον κ.Κυρανάκη να δείχνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας (σε ΑΕΠ), απεικονίζοντας τόσο την κατρακύλα του ΑΕΠ τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, όσο και την άνοδο στους δείκτες κατά την περίοδο 2012-2014, όπου και κυβέρνηση ήταν η ΝΔ.

Έπειτα από τα κυβερνητικά επιχειρήματα του Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη (μετά το 33:51) ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, με κύριο αντικείμενο να είναι το διάγραμμα με την διακύμανση του ελληνικού ΑΕΠ που είχε παρουσιάσει προηγουμένως ο κ.Κυρανάκης:

«Πολλά ψέματα μαζεμένα. Η ανεργία των νέων σήμερα είναι 43% και όχι 35% που λέτε εσείς και ένα άλλο ψέμα που λέτε πάρα πολύ συχνά είναι ότι έχετε παραλάβει την ανεργία στο 27% και ήταν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  στο 25,7%. Ας δούμε όμως τι σημαίνει μείωση της ανεργίας στην πραγματικότητα. 

Ο κόσμος θέλει να βρίσκει δουλειά. Ωστόσο με όλους αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό με όλους τους part-timers με όλους όσους έχουν βγει στη σύνταξη, διαμορφώνεται η εξής πραγματικότητα:

Τον Ιανουάριο του 2015 οι απασχολούμενοι είναι 3.563.000 .  Σήμερα είναι 3.775.000 . Η διαφορά είναι περίπου 200.000 ».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο κ.Κυρανάκης, παρουσιάζοντας στοιχεία για την «έκρηξη» προσλήψεων στο δημόσιο, πράγμα που συντέλεσε και σε αυτή την αύξηση των εγγεγραμμένων απασχολούμενων κατά την τελευταία 3ετία.

Δείτε στα σημεία  4:14 , 33:51, 36:30, 38:31, 1:04:38

 

 

  • 105
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...