με αφορμή τη «στάση του στο θέμα των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Βουλή, με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν αναλυτικά το ζήτημά τους (την ομαδική απόλυσή τους, τη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν και τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων) και αναφέρθηκαν και «στη διαφορετική στάση που είχε ο πρωθυπουργός όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του επιχειρηματία και μιλούσε για “μέγα σκάνδαλο Λαυρεντιάδη” καθώς επίσης και στην αδιαφορία των τεσσάρων τοπικών βουλευτών της ΝΔ».
Στην απάντησή του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «πρόκειται για στυγνή εκμετάλλευση από έναν ανάλγητο επιχειρηματία. Από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ μπορώ να σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. Ο νόμος θα εφαρμοζόταν και οι εργαζόμενοι θα είχαν δικαιωθεί».
Συνεχίζοντας μίλησε για τη στάση του πρωθυπουργού: «Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα και άλλα πράττει τώρα». «Όμως, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κωλοτούμπας.
Στο φορολογικό άλλα έλεγε και τώρα αυξάνει τους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο μεταναστευτικό έχει επίσης αλλάξει στάση, στα εξωτερικά θέματα αποκαλούσε εμάς “εθνική εξαίρεση” και τώρα μπαλώνει τις γκάφες των βουλευτών του». Στηλίτευσε δε και τη στάση των βουλευτών της ΝΔ “που κρύβονται” όπως ανέφερε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους εργαζομένους στα Λιπάσματα Καβάλας ενάντια στην αδικία την οποία βιώνουν από το υπουργείο Εργασίας και τη μη τήρηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης στα θέματά τους. Είναι θέμα ποιότητας της δημοκρατίας και πρέπει αυτό το θέμα να λυθεί άμεσα και για τα μελλοντικά δικαιώματα των εργαζομένων όλων των βιομηχανιών.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









