με αφορμή τη «στάση του στο θέμα των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Βουλή, με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν αναλυτικά το ζήτημά τους (την ομαδική απόλυσή τους, τη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν και τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων) και αναφέρθηκαν και «στη διαφορετική στάση που είχε ο πρωθυπουργός όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του επιχειρηματία και μιλούσε για “μέγα σκάνδαλο Λαυρεντιάδη” καθώς επίσης και στην αδιαφορία των τεσσάρων τοπικών βουλευτών της ΝΔ».
Στην απάντησή του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «πρόκειται για στυγνή εκμετάλλευση από έναν ανάλγητο επιχειρηματία. Από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ μπορώ να σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. Ο νόμος θα εφαρμοζόταν και οι εργαζόμενοι θα είχαν δικαιωθεί».
Συνεχίζοντας μίλησε για τη στάση του πρωθυπουργού: «Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα και άλλα πράττει τώρα». «Όμως, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κωλοτούμπας.
Στο φορολογικό άλλα έλεγε και τώρα αυξάνει τους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο μεταναστευτικό έχει επίσης αλλάξει στάση, στα εξωτερικά θέματα αποκαλούσε εμάς “εθνική εξαίρεση” και τώρα μπαλώνει τις γκάφες των βουλευτών του». Στηλίτευσε δε και τη στάση των βουλευτών της ΝΔ “που κρύβονται” όπως ανέφερε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους εργαζομένους στα Λιπάσματα Καβάλας ενάντια στην αδικία την οποία βιώνουν από το υπουργείο Εργασίας και τη μη τήρηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης στα θέματά τους. Είναι θέμα ποιότητας της δημοκρατίας και πρέπει αυτό το θέμα να λυθεί άμεσα και για τα μελλοντικά δικαιώματα των εργαζομένων όλων των βιομηχανιών.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι συμβαίνει στην Ρωσία με το ΑΕΠ και τι στην Δύση παρά τις κυρώσεις;
- Τι είπε ο Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για τις «θεωρίες περί ‘ήρεμων νερών’ και ‘κατευνασμού της κινητικότητας’»
- Ιρανός πρόεδρος: Δεν σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε πυρηνική βόμβα
- Συνέλαβαν έναν άνδρα για την κυβερνοεπίθεση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
- Ζελένσκι από ΟΗΕ: «Έχουμε χάσει ήδη τη Γεωργία, δεν γίνεται να χάσουμε και στη Μολδαβία»
- Ράμα σε παραλήρημα: Στην αρχή ήταν οι Αλβανοί, μετά έγιναν οι άνθρωποι και μετά οι Έλληνες, video
- Πυροβολισμοί σε υπηρεσία μετανάστευσης στο Τέξας, video
- Επίθεση του Ουκρανονάτο σε ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας – Εκκενώνονται παραλίες, video
- ΣΥΡΙΖΑ: «Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι απέναντι στον τραμπισμό»
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ρώσους και Ιρανούς για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΠΑΝΙ

ΔΥΠΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΤΡΕΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
