Κασσελάκης: Δεν είμαι κανένας μεσσίας, είμαι ένας από εσάς

«Αύριο παίρνεις το μαγαζί», φώναζε μια γυναίκα από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να υποδεχθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στην κεντρική και τελευταία του ομιλία στο Θησείο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την βοήθεια του Θεού, θα κυβερνήσεις τη χώρα», λέει η ίδια γυναίκα για να λάβει την απάντηση από τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος: «κρατήστε το πάθος για αύριο».

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, αφού και αν εκλεγεί, ως ένα κόμμα αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό. Ειδικές αναφορές έκανε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Οι μεγάλες τομές που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το κοινωνικό δίχτυ που κράτησε με νύχια και με δόντια ο Αλέξης Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αυριανή κάλπη βγάζει όλους μας νικητές, όσους θέλουμε να δούμε μια σύγχρονη και προοδευτική χώρα, όσους δεν φοβούνται και ονειρεύονται», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης. Και συνέχισε λέγοντας πως η σύγχρονη αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσουν. Μόνο αν κυβερνήσουμε θα αλλάξουμε την κανονικότητα του κόσμου και όπως είπε, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παλέψει για το κοινό καλό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φτιαγμένος από υλικά ελπίδας και συνταγές νίκης», τόνισε για να προσθέσει πως «πρέπει να μεγαλώσουμε τις τάξεις μας, να ανοίξουμε τα βήματα μας και να τρέξουμε στις λεωφόρους της πολιτικής».

«Οι πολιτικοί όταν ζητάνε από σας τη ζωή σας στα χέρια τους πρέπει να σας λένε τι θα κάνουν. Αλλιώς είναι αλαζονεία. Και γω σας λέω για τη ζωή σας ότι θα έχετε αμεσότητα μαζί μου και με όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Και Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, από πάνω μέχρι κάτω», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι κανένας μεσσίας. Είμαι ένας από εσάς. Που όπως πολλές φορές στη ζωή σας παίρνετε πρωτοβουλία να ηγηθείτε μίας κοινής, φιλόδοξης και επιτυχημένης προσπάθειας αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια και να κάνετε δεήσεις στο θεό σας έτσι είμαι και γω. Εγώ έφυγα μικρός από εδώ. Αλλά οι ρίζες μου είναι εδώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

(protothema – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί