«Εδώ στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας, διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή.
Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική.
Είχα επίσης μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας – υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter.
Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω.
Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ.
Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα».
Εδώ στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας, διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή.
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 16, 2024
Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική.
Είχα… pic.twitter.com/VSo0cCDjKp
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χέρι-χέρι με την Κάρλα Μπρούνι ο Σαρκοζί κατευθύνεται προς τις φυλακές, vid
- Ρωσία και ΗΠΑ εργάζονται πιάνω σε πράγματα που συζητήθηκαν
- Το βαριά οπλισμένο κινεζικό ρομπότ που χρησιμοποιείται ως ασπίδα κατά των drones, vid
- Ζητάνε 1 εκατομ. δολάρια από τον ράπερ French Montana για φερόμενη κλοπή ρολογιού
- Σε πολύ καλό επίπεδο οι σχέσεις Βουλγαρίας-Ουγγαρίας
- Ευρωπαίοι ηγετίσκοι στηρίζουν… Τραμπ κατά του Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας στο «Hub 26» στη δυτική είσοδο
- Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε άνδρα για “τρομοκρατία” – Στις 300 οι εκτελέσεις το 2025
- Κατέπληξε το διαδίκτυο: 82χρονη κάνει βουτιά στο ψηλότερο bungee jump της Ινδίας! vid
- Σουδάν: Επίθεση με drones εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Χαρτούμ